Mathieu van der Poel zverejnil šialené čísla zo Strade Bianche

Strade Bianche 2021
Mathieu van der Poel 3. etapa Okolo Švajčiarska 2021

zdroj: LaPresse - Fabio Ferrari (ilustračná foto)

Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix) zverejnil údaje o svojej víťaznej jazde na Strade Bianche. V posledných 60 kilometroch bol jeho normalizovaný výkon 439 wattov, čo je 5,8 w/kg.

V sobotu pretekal 4 hodiny, 45 minút a 55 sekúnd, za celý čas dosiahol priemerný výkon až 389 wattov, čo je pri jeho váhe 75 kg výkon 5,2 w/kg. Bežný človek má problémy s udržaním takého výkonu hoci aj po dobu pár minút. Priemerná rýchlosť bola 39,2 km/h.

Na ulici Via Santa Caterina zaútočil na Julian Alaphilippa jedným z najdynamickejších nástupov v histórii cyklistiky. Počas 20-sekundového výkonu dosiahol v priemere 1004 wattov, v maxime 1362 wattov. Až 12 sekúnd sa vtedy držal nad tisíckou wattov, do stúpania o priemere 13% išiel rýchlosťou 25 km/h s tepom 186 úderov za minútu.

To všetko po tom, čo už útočil na úseku Le Tolfe 12 km pred cieľom, kde za 60 sekúnd dosiahol 738 wattov. Pri samotnom útoku na štrkovom sektore tiež striasol všetkých súperov a v jednom momente dosiahol podobný výkon 1038 wattov. Ani jeden z najlepších jazdcov do strmých kopcov Julian Alaphilippe sa v tom momente nedokázal na neho dostať. Časom sa však holandský majster spojil s Alaphilippom a Bernalom.

Krivka výkonu na záverečnom stúpaní (0,7 km – 9,1%)

Krivka rýchlosti, výkonu a kadencie na záverečnom stúpaní Strade Bianche. zdroj: strava.com

Zaujímavé je, že „KOM“ – kráľ kopca Via Santa Caterina náleží Čechovi Petrovi Vakočovi z roku 2016.

Cyklokrosár Van der Poel využil všetko, čo sa v offroadovej disciplíne naučil. Má skvelú schopnosť zrýchlenia, ktoré dokáže opakovane reprodukovať, ako keď  v cyklokrose ide hodinu na úplne najvyššom stupni.

Mathieu van der Poel Strade Bianche:

Podrobný záznam nájdete na oficiálnom účte Van der Poela v aplikácii Strava.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár