Matteo Trentin ide do UAE, chce vyhrať MS a zelený dres

Matteo Trentin (:ccc:) dnes ohlásil svoj prestup do UAE Team Emirates. S tímom zo Spojených arabských emirátov bude pretekať po ďalšie dve sezóny. Stalo sa to iba rok po príchode do CCC Team, ktorý má vážne finančné problémy, odchádza im sponzor a odchodom jednej z najväčších hviezd ich budúcnosť vyzerá viac ako neistá.

31-ročný klasikár a odolný šprintér bol pred pôsobením v poľských CCC dva roky v Mitchelton-Scott. V sezóne 2011 začal svoju profesionálnu kariéru v štruktúrach tímu Quick Step.

Matteo Trentin:

„Som veľmi šťastný, že sa pridám do zostavy UAE. Je to ambiciózny tím, ktorému sa darí. Dúfam, že im budem môcť prispieť k pár dobrým výsledkom. Hľadanie tímu s dlhodobým a ambicióznym projektov nie je v týchto časoch ľahké a veľmi si cením, že mi veria. Poznám tu už mnoho jazdcov a členom tímu, takže bude to pre mňa jednoduchšie tu zapadnúť,“ povedal pre uaeteamemirates.com.

„Moje ciele do ďalších rokov? V prvom rade mám nevybavené účty na majstrovstvách sveta a chcel by som tam byť ešte lepší ako vlani. Potom tu je Miláno – San Remo, Okolo Flámska a Paríž – Roubaix. Tiež by som chcel mieriť na zelený dres na Tour de France.“

Matteo Trentin vyhral etapy vo všetkých pretekoch Grand Tour, najväčšiu stopu nechal na Vuelte 2017, kde získal rovno štyri triumfy. Okrem toho má jednu etapu z Gira a až tri z Tour de France. Taktiež je európskym šampiónom v cestných pretekoch z roku 2018, keď v Glasgowe po ťažkom priebehu porazil super-talentovaných Van der Poela a Van Aerta, čo sa hlavne po ich výkonoch v poslednom roku veľmi cení.

Momentálne sa rodák z Borgo Valsugana zo severného talianskeho regiónu Trentino nachádza na Tour de France. Najlepšie skončil v etape ôsmy, išlo o 3. deň, kedy vyhral Ewan. V bodovacej klasifikácii ako jeden z mála ľudí zbiera body aj na šprintérskych prémiách. Kvôli slabým výsledkom v cieľoch je ale iba piaty. Na vedúceho Petra Sagana stráca 40 bodov.

Náš portál mal pred troma rokmi možnosť prehodiť s Trentinom pár viet.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár