Max Schachmann podpísal dlhodobý kontrakt s Bora – hansgrohe

zdroj: twitter.com/BoraHansgrohe

Úradujúci nemecký šampión Maximilian Schachmann (BOH) podpísal s tímom Bora – hansgrohe novú zmluvu. Podľa nej ostane v nemeckom tíme ďalšie štyri sezóny. Okrem momentálne najlepšieho nemeckého jazdca si tím Petra Sagana udržal Lukasa Pöstelbergera (BOH) a Cesare Benedettiho (BOH).

Ešte v júni 26-ročný Schachmann potvrdil, že rokuje s viacerými tímami o prestupe. Napokon ale zvíťazila symbióza v tíme, ktorý sa silnejšie špecializuje na najlepších domácich jazdcov.

Max Schachmann:

„S týmto tímom som mohol postúpiť na vyššiu úroveň a cítim sa tu ako doma. Takže určite platí, že sa teším na našu budúcnosť a dôveru, ktorá bola týmto kontraktom utvrdená. Momentálne som celkom všestranný, ale v ďalších rokoch chceme zistiť, v ktorých pretekoch mám najväčší potenciál. Bude to veľmi zaujímavé a cítim, že budem mať od tímu dostatočnú podporu,“ povedal Berlínčan pre oficiálnu stránku tímu.

Max Schachmann
zdroj: twitter.com/fietsmagazine

Tímový manažér Ralph Denk:

„Vždy som tvrdil, že s Maxom plánujeme do ďalekej budúcnosti. Je pre nás ideálnym jazdcom a dúfam, že to vidí rovnako. S celkovým víťazstvom na Paríž- Nice sa stal aj jazdcom na celkové poradie. Uvidíme, ako ďaleko pôjde po tejto línii. Max má ďalšie kvality. Chceme mu pomôcť nájsť správnu rolu v ďalších rokoch.“

Schachmann je jedným z najuniverzálnejších jazdcov v pelotóne. Má dynamickú výbušnosť na krátkych kopcoch, udrží sa aj na dlhších stúpaniach a je skvelým časovkárom a po náročnom priebehu kopcovitých pretekov má v skupine mimoriadny šprint. Jeho najväčším úspechom je triumf na Paríž – Nice tohto roku. Síce bez poslednej etapy, ale aj bez nej ukázal v kráľovskej vrchárskej etape veľký fyzický font, keď sa držal s čistokrvnými vrchármi až do úplného vyčerpania. Okrem toho má veľký potenciál v ardenských klasikách, udržať sa vie aj na kockách. Na vlaňajšom Liège – Bastogne – Liège skončil na treťom mieste.

Po kontinentálnych časoch začal svoju World Tour kariéru v tíme Quick Step. V roku 2019 však už pretekal za Boru a je jedným z mála pretekárov, ktorým sa po prestupe z víťazného Quick Stepu darí ešte viac. Za tím Patrick Lefeverho sa však uviedol svetu, víťazstvom vo vrchárskej etape Giro d’Italia a vydarenými únikmi na Okolo Katalánska a Okolo Nemecka.

Tím Bora – hansgrohe zároveň predĺžil zmluvu o dva roky dlhoročnému domestikovi a únikovému špecialistovi Lukasovi Pöstelbergerovi. Rakúšan je dôležitou postavou okolo Sagana na kockových klasikách. Vlani sa skvele ukázal v prvej skupine na Dwars door Vlaanderen.

Lukas Postlberger
zdroj: twitter.com/BORAhansgrohe

Lukas Pöstlberger:

„V Bora – hansgrohe sa cítim ako doma, takže som veľmi šťastný, že  spolu pokračujeme. S mojím univerzálnym štýlom jazdy prispievam tímu a na oplátku dostávam príležitosti ísť na seba. Samozrejme, chcel by som oplatiť dôveru tímu. Môjmu srdcu sú najbližšie belgické klasiky a cítim potrebu prekvapiť,“ vyhlásil 28-ročný jazdec pre web tímu.

Skúsený Cesare Benedetti zažil vlani s Borou najkrajšie chvíle kariéry. V 12. etape domáceho Giro d’Italia zvíťazil z úniku. Získal iba prvé profesionálne víťazstvo v kariére. Osvedčený domestik, pomocník lídrov sa tak konečne dočkal vo veku 31 rokov veľkého triumfu. Tím ho podpísal na ďalšie dve sezóny.

Cesare Benedetti
zdroj: twitter.com/bet888es

Cesare Benedetti:

„Myslím, že po rokoch jazdenia vo World Tour tíme som našiel svoju úlohu. Cítim sa tu veľmi dobre a stále mám mnoho plánov na splnenie. Som veľmi vďačný za dôveru, ktorú do mňa tím dal. Špeciálne počas týchto ťažkých časov. Môžem sa sústrediť na nasledujúce roky.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár