Majstrovstvá Európy v cyklistike: Milimetrový dojazd vyhral Nizzolo

Nizzolo

zdroj: twitter.com/infosportplus

Majstrovstvá Európy v cyklistike dnes mali na programe kráľovskú disciplínu podujatia. Víťazom pretekov s hromadným štartom sa stal Talian Giacomo Nizzolo.

Na pretekárov dnes čakalo zvlnených 177,45 kilometrov v 13 okruhoch, začiatok pretekov s hromadným štartom bol naplánovaný na 12:00. Medzi najväčších favoritov už tradične patrili Taliani, Holanďania a Belgičania.  Na štart sa pre podozrenie z pozitívneho nálezu vírusu Covid-19 nepostavil Eduard Grosu z Rumunska. Do úniku naskočila štvorica jazdcov, väčšina z nich bola z nie práve tradičných cyklistických krajín. Skupina bola v zložení Pawel Bernas (Poľsko), Andreas Miltiadis (Cyprus), Emil Dima (Rumunsko) a Dušan Rajovič (Srbsko).

Po piatich okruhoch mal únik náskok 2 minúty. Na čelo pelotónu sa v tento moment zoradil tím Nemecka a udával tempo. 75 kilometrov pred cieľom bola na čele už len trojica a mala náskok sotva pol minúty. V hlavnom balíku sa diali nepríjemné veci. Jazdci Británie zavadili o bariéry a spadli, vzali so sebou niekoľko ďalších jazdcov. Jednou z obetí bol i Jasper Philipsen z Belgicka. 50 kilometrov pred cieľom už hlavná skupina taktizovala a útok striedal útok. Dobré nohy mal Van Avermaet, ktorý to skúšal, no jeho nástup bol zlikvidovaný. Matteo Trentin nezaostával a naťahoval sa s Van der Poelom.

15 kilometrov pred cieľom vystrašil balík Nór Hoelgaard. Vytvoril si náskok niekoľko stoviek metrov. Holanďania však tlačili a nenechali ho odskočiť. Všetko sa pripravovalo na hromadný dojazd. Ackermann a Démare sa posúvali do predu. Ruku k dielu priložili i Taliani a Nór bol na dohľad. Na poslednom stúpaní pred cieľom zatlačili i Belgičania a všetko bolo pokope. Na cieľovej rovinke prebehol dlhý a vyrovnaný šprint. Ten najlepšie zvládol Giacomo Nizzolo a porazil Démara o milimetre. Bronz berie Ackermann.

Profil pretekov:

Záver:

Fotofiniš


Majstrovstvá Európy v cyklistike – hromadný štart:

1.Giacomo NizzoloTaliansko4:12:23
2.Arnaud DémareFrancúzsko
3.Pascal AckermannNemecko
4.Mathieu Van der PoelHolandsko
5.Jasper StuyvenBelgicko
6.Davide BalleriniTaliansko
7.Maciej PasterskiPoľsko
8.Ivan Garcia CortinaŠpanielsko
9.Adam ŤoupalíkČeská republika
10.Benoit ConsefroyFrancúzsko

 

Zdroj: www.uec.ch

  

Mohlo by vás zaujímať

2 responses to “Majstrovstvá Európy v cyklistike: Milimetrový dojazd vyhral Nizzolo

  1. Za mna najlepsi bol Mathieu Van Der Poel. Ak by mu ten stred nezvrel Nizzolo tak neviem kto by vyhral a bednu by mal istu. Jak sa tam prestrikoval je parada a navyse takto zaspurtoval po tolkych pokusoch o utrhnutie sa. Jednozacne moralny vitaz len to chcelo stipku statstia kedze zacinal z dost zlej pozicie ale aj o tom je cyklistika. mozno by mu to vyslo popri mantineli keby vedel ze nicolo sa natlaci do stredu ale urcite nechcel ani riskovat aby skoncil ako Jacobsen.

Pridaj komentár