ME: Tretiu medailu pre Česko získal Bittner, vo fotofiniši vyhral junior Andersen

Kasper Andersen

zdroj: twitter.com/Youri_IJnsen

Kasper Andersen z Dánka je novým európskym šampiónom juniorov. Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike 2020 Plouay mali dnes posledný deň. Na zvlnenej trati dlhej 109 kilometrov v bretónsku napokon došlo k šprintu zriedenej skupiny. V ňom vyhral Dán iba o milimetre pred Pavelom Bittnerom z Českej republiky a Anraudom de Lieom z Belgicka.

Štvrtý skončil jeden z najväčších talentov súčasnej cyklistiky, Nemec Marco Brenner. Ten bude profesionálom už na ďalší rok, a to v tíme Sunweb.

Fotofiniš:

Po útočných juniorských pretekoch a dlhom sólo pokuse Španiela Juana Ayuosua sa ale čelo spojilo a o víťazstvo bojovala 15-členná skupina. V nej 17-ročný Bittner tesne minul zlatú priečku, porazil ho o rok starší Andersen. Ten dnes získal najväčší kariérny úspech. Vlani sa na juniorských pretekoch alebo menších seniorských podujatiach držal väčšinou za prvou desiatkou, dnes sa prvýkrát výrazne ukázal svetu.

Pavel Bittner zvíťazil na nedávnych cestných pretekoch juniorov na majstrovstvách Českej republiky. V časovke bol vtedy druhý, za víťazom európskej časovky juniorov Mathiasom Vacekom. Česko získalo okrem nich aj medailu na pretekoch U23 od Vojěcha Řepu. Mladíci ukázali svetlú budúcnosť cyklistiky našich západných susedov.

Na peknom 17. mieste dnes ako prvý Slovák skončil Martin Svrček, národný juniorský majster v časovke. Tobias Vančo ani Filip Lohinský preteky nedokončili.

Výsledky cestných pretekov juniorov na ME 2020:

1.Kasper AndersenDánsko2:38:28
2.Pavel BittnerČeská republika
3.Arnaud De LieBelgicko
4.Marco BrennerNemecko
5.Lorenzo BalestraTaliansko
6.Edvin LovidiusŠvédsko
7.Juan AyusoŠpanielsko
8.Roman DuckertNemecko
9.Madis MihkelsEstónsko
10.Arnaud TendonŠvajčiarsko
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár