ME v cyklistike Trentino U23: Thibaut Nys ovládol šprint

Thibaut Nys UEC 2021 U23

zdroj: © Photo Bettini | UEC

Thibaut Nys (Belgicko) ovládol preteky s hromadným štartom kategórie do 23 rokov. V samotnom závere ovládol šprint 7-člennej skupiny. Druhé miesto berie Filippo Baroncini z Talianska, tretí skončil Španiel Juan Ayuso. Najlepším Slovákom bol Lukáš Kubiš, ktorý obsadil 46. miesto.

Všetky cestné preteky s výnimkou mužov Elite sa odohrajú na mestskom okruhu v Trento (slovensky Trident). Jedno kolo má 13,2 kilometra a 250 výškových metrov. Centrom je stúpanie Povo, ktoré sa nachádza nad historickým námestím Piazza Duomo. Kopec má 3,6 km a 4,7 %, pripomína slávne Poggio z Miláno – San Remo. Zjazd z kopca je veľmi rýchly, zavedie jazdcov na štvorkilometrovú rovinu až na cieľovú pásku. Pretekári do 23 rokov si tento okruh okúsili hneď desaťkrát.

Profil pretekov

Štart pretekov

Priebeh pretekov

Všetko podstatné sa udialo v ôsmom kole, keď zaútočil Lennert Van Eetvelt z Belgicka. Za ním sa však o kolo neskôr vydala silná skupina, ktorej členom bol aj neskorší víťaz Nys. Prvý z Belgičanov si vypracoval náskok 30 sekúnd, no na poslednom stúpaní bol dostihnutý. Dva kilometre pred cieľom prišiel útok Filippa Zanu, no bol odvrátený. Všetko smerovalo k cieľovej rovinke a šprintu skupiny. Tam sa napokon presadil syn cyklokrosovej legendy Svena Nysa. Jeho syn Thibaut načasoval šprint ukážkovo a nedal nikomu šancu.

Výsledky pretekov do 23 rokov

1
 NYS Thibau
Belgium3:06:57
2
 BARONCINI Filippo
Italy,,
3
 AYUSO Juan
Spain,,
4
 FETTER Erik
Hungary,,
5
 VAN EETVELT Lennert
Belgium,,
6
 ZANA Filippo
Italy,,
7
 BARRÉ Louis
France0:04
8
 VAN DEN BERG Marijn
Netherlands0:19
9
 ŤOUPALÍK Jakub
Czech Republic,,
10
 BAYER Tobias
Austria,,
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár