Miguel Ángel López a Movistar oficiálne rozviazali kontrakt

Prestupy
Miguel Ángel López Astana

zdroj: ©PHOTOGOMEZSPORT2019

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López a Movistar Team sa dohodli na prerušení kontraktu. Ide o následok nezhody medzi oboma stranami v predposlednej etape pretekov Vuelta a Espaňa 2021.

Prerušenie kontraktu potvrdil tím v oficiálnom stanovisku.

Prestupové špekulácie

Ešte pred dvoma týždňami napísal novinár Ciro Scognamiglio z dobre informovaného periodika La Gazzetta dello Sport, že Miguel Ángel López má „konkrétnu možnosť po roku sa vrátiť do tímu Astana Premier-Tech“.

Po roku sa zároveň vracia šéf kazašského tímu Alexander Vinokurov.

27-ročný Miguel Ángel López pôsobil v tíme Astana od roku 2015. V modrom drese vyhral Okolo Švajčiarska, dve etapy na Vuelte 2017 a v roku 2018 bol na pódiu Giro d’Italia aj Vuelta a Espaňa. V roku 2020 vyhral kráľovskú etapu na Tour de France.

Na prerušení kontraktu pracujú právnici Lópeza. Len nedávno sa Kolumbijčan dohodol so španielskym tímom na predĺžení zmluvy.

Miguel Ángel López v 20. etape Vuelta a Espaňa 2021 nestihol delenie hlavnej skupiny a prišiel o celkové tretie miesto. Frustrovaný zosadol z bicykla. Následne sa začali objavovať špekulácie o nátlaku tímu na to, aby López nepracoval vo svojej skupine. López sa za svoje správanie ospravedlnil. Na Vuelte predvádzal najlepšie výkony v sezóne, vyhral najťažšiu etapu končiacu na Alto El’Gamoniteiru.

Miguel Ángel López preč, Aranburu či Sosa opačným smerom

Okrem Lópeza má podľa Gazzetty do Astany pribudnúť americký vrchár, víťaz etapy na tohotoročnom Gire, Joe Dombrowski (:uae:).

El Pais ďalej informuje, že Lópeza nahradí kolumbijský vrchár Iván Ramiro Sosa (:ins:) z INEOS Grenadiers. Zároveň z Astany príde Alex Aranburu (AST). Movistar si zároveň poistil jeden z najväčších domácich talentov, ktorým je Španiel Iván Romeo.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár