Mikel Landa a Pavel Sivakov majú zlomeniny

Giro d'Italia 2021
Mikel Landa

zdroj: @Bettiniphoto @TeamBahrainVictorious

Mikel Landa (TBV) spadol v 5. etape Giro d’Italia 2021. Španiel v posledných kilometroch utrpel zlomeninu kľúčnej kosti a viacerých rebier. Rus Pavel Sivakov (:ins:) sa na zemi ocitol o niekoľko minút skôr. Poranil si rameno. S nimi spadol aj Francúz Francois Bidard (ACT), ktorý má taktiež zlomenú kľúčnu kosť.

Mikel Landa bol favoritom Giro d’Italia

Ešte deň pred dvojím pádom v posledných piatich kilometroch vyzeral Mikel Landa ako seriózny kandidát na ružový dres. Na náročnom stúpaní Sestole v daždivej 4. etape zaútočil a držala sa ho len elitná skupinka jazdcov.

Na ostrovčeku v strede cesty bola bariéra, do ktorej narazil Joe Dombrowski (:uae:) a zobral so sebou Landu. Američan etapu dokončil, Bask sa zvíjal v bolestiach a musel byť prevezený záchrannou službou.

Podľa tímového stanoviska si zlomil kľučnú kosť a viaceré rebrá na ľavej časti tela. Noc strávi v nemocnici na pozorovaní. Celý čas bol pri vedomí.

Tím Bahrain Victorious sa odteraz bude sústrediť na celkové poradie s Talianom Damianom Carusom (TBV), ktorý sa v 4. etape držal v skupine Simona Yatesa. Slušnú formu má aj vrchár Pello Bilbao (TBV), ktorý by mal dostať voľnú ruku. Jan Tratnik (TBV) alebo Rafael Valls (TBV) budú skákať do únikov.

Pavel Sivakov bude chýbať tímu INEOS

Rus, ktorý vo svojej krátkej kariére padal veľmi často, spadol vo vysokej rýchlosti na ľavej strane cesty. Zdvihol sa a pokračoval. Tím k nemu privolal Jhonatana Narvaéza (:ins:), ale 23-ročný Rus s francúzskym občianstvom mu hovoril, aby sa na neho nesústredil.

Športový riaditeľ Ineosu Matteo Tosatto:

„Bol to stresujúci deň a Pavel spadol. Išlo sa cez mestá s nebezpečnými cestami. Ihneď ho všetko bolelo. Klobúk dole pred ním, že dokončil etapu. Po prehliadke v nemocnici však bolo zistené poranenie ramena a zlomenina kľúčnej kosti. Máme už len sedem pretekárov. Pavel bol druhým lídrom, mal pomáhať Eganovi [Bernalovi].“

Kolumbijčan Egan Bernal bol s Landom najlepšie vyzerajúcim vrchárom v akčnej 4. etape. Prišiel o jedného z najlepších domesitkov. Stále sa však môže spoľahnúť na služby Gianniho Moscona, Jonathana Castrovieja a Daniel Felipe Martinez.

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár