Miláno – San Remo preview: Alaphilippe so životnou formou, Sagan s Bennettom

zdroj: twitter.com/milano_sanremo

Už túto sobotu vypukne pravé cyklistické šialenstvo, na programe je totiž prvý monument sezóny Miláno – San Remo. Už ako tradične je pripravených takmer 300 kilometrov a jazdcov v sedle tak bude čakať veľmi dlhý deň. Štart je v Miláne približne o desiatej hodine rannej. Cyklisti by mali vidieť cieľ v San Reme o 17:00. Prvenstvo obhajuje Vincenzo Nibali (:bmt:), ktorý nebude na štarte chýbať ani tento rok. Talian minulý rok zaútočil na slávnom Poggiu a prekvapil celú šprintérsku špicu. 110. edíciu pretekov budú môcť fanúšikovia sledovať na televíznej stanici Eurosport.

Domáci organizátori udelili celkovo 7 voľných kariet. Prvý monument sezóny si tak skúsia Androni Giocattoli – Sidermec (ITA), Bardiani CSF (ITA), Cofidis, Solutions Creditas (FRA), Direct Energie (FRA), Israel Cycling Academy (ISR), Neri Sottoli Selle Italia KTM (ITA) a Team Novo Nordisk (USA). Okrem nich sa pretekov zúčastní 18 World Tour tímov. Prvé stúpanie preverí pelotón až na 142. kilometri. Passo del Turchino však ešte nebude rozhodujúce. Chlieb sa bude lámať až pred koncom na Cipresse a Poggiu di San Reme. Z vrcholu Poggia je to do cieľa už len 6 kilometrov, po 4 kilometrovom zjazde príde na rad cieľová rovinka a tam sa rozhodne o novom víťazovi.

Favoriti

Najväčším favoritom na zisk celkového prvenstva je Julian Alaphilippe (:dqt:). Francúz má skvelú formu a k ruke bude mať veľmi silný tím. Záver však nie je úplne pre neho, no v zálohe bude Elia Viviani (:dqt:), ktorému bude rozbiehať Max Richeze (:dqt:). Na Primavere nechýba ani obhajca prvenstva Vincenzo Nibali (:bmt:). Žralok z Messiny je hladný po úspechu a tak určite prehovorí do celkového poradia. Bora posiela do boja dvojicu SaganBennett. Tourminátor je po chorobe a tak sa počas pretekov ukáže, kto bude mať viac síl. Tím UAE vyrukuje s dvojičkou KristoffGavíria. Tento tandem bude veľmi silný. Do bojov o celkové prvenstvo budú chcieť prehovoriť i ďalší jazdci ako Greg Van Avermaet (:ccc:) Caleb Ewan (:lts:),  Matthews (:sun:), Degenkolb (:tfr:), Trentin (:mts:) či Groenewegen (:tjb:).

Profil Miláno – San Remo:

Trasa Miláno – San Remo:

Promo video:

Zdroj: cyclingnews.com, milanosanremo.it

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár