MS Imola 2020 časovka: Ganna zlatý, Van Aert a Küng za ním

MS Imola 2020 časovka

zdroj: twitter.com/Imola_Er2020/

MS Imola 2020 mali na programe časovku mužov Elite. Vyhral ju Filippo Ganna z Talianska. Druhý skončil s rozdielom 26 sekúnd Wout van Aert a s 29 sekundami Stefan Küng. Obhajca titulu Rohan Dennis skončil piaty.

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike 2020 dnes mali na programe časovku mužov Elite. MS Imola 2020 majú v provizórnej príprave na programe iba preteky kategórií Elite. V talianskom regióne Emilia-Romagna dnes bolo oblačno a fúkal silný juhozápadný vietor, čiže v prvej časti časovky dlhej 31,7 km fúkalo proti smeru jazdy.

Profil MS Imola 2020 časovka:

MS Imola 2020 časovka
zdroj: imola-er2020.it

Prvé časy

Ako prvý zašiel pomerne rýchly čas Maximilian Walscheid, ale Nemec bol predstihnutý Lukom Durbridgom Edoardom Affinim. Posledný Talian sa posadil s časom 37:25 do horúceho kresla. Nezosadil ho z neho ani trojnásobný majster sveta v časovke do 23 rokov Mikkel Bjerg, ktorý bol o 16 sekúnd pomalší. Dobre išiel Jasha Sütterlin a na novú posilu Jumbo-Visma stratil iba 6 sekúnd. Darilo sa aj Nórovi Andreasovi Leknessundovi, ktorý je majstrom Európy v časovke U23 a bol o dve sekundy lepší ako Affini.

Edoardo Affini | zdroj: twitter.com/MitcheltonSCOTT

Jediný slovenský reprezentant na štarte Ján Ander Cully skončil s odstupom 4 minúty a 48 sekúnd na víťaza na 48. mieste.

Geraint Thomas v dobrej forme

Neskôr zašiel nový najlepší čas Geraint Thomas, ktorý bol o 54 sekúnd rýchlejší ako Affini a na trať prichádzali najväčší favoriti. Víťaz Tour de France zajazdil veľmi dobrý pokus s hodnotou 36:31 a na medzičase bol o 10 sekúnd rýchlejší ako Victor Campenaerts, Tom Dumoulin či Wout van Aert. Medzičas prišiel po časti s protivetrom a tam bol o 6 sekúnd pomalší Stefan Küng. Po otočke v obci Borgo Tossignano sa cesta obrátila a išlo sa s vetrom.

Campenaerts stratil na Thomasa  v cieli 15 sekúnd, Kasper Asgreen 10, Rémi Cavagna 11 sekúnd.

Wout van Aert krátko v kresle

Až všestranný Wout van Aert zosadil Thomasa z kresla, Belgičan bol o 10 sekúnd rýchlejší. Stefan Küng bol iba o tri sekundy pomalší ako trojnásobný víťaz etáp na Tour z Belgicka. Na trati boli ešte Dumoulin, Ganna a Dennis.

Tom Dumoulin nezopakoval svoj úspech z roku 2017 a na tímového kolegu Van Aerta v cieli nestačil s rozdielom 47 sekúnd.

Filippo Ganna jednoznačne najrýchlejší, Dennis strácal už na medzičase

Talian Filippo Ganna vyniesol čas na novú úroveň v ťažkom prvom sektore. Na jedinom kontrolnom bode bol o 35 sekúnd rýchlejší ako Thomas. Obhajca titulu Rohan Dennis vtedy strácal na Gannu 20 sekúnd a mladý Talian bol na trati v najlepšej pozícii.

Filippo Ganna dosiahol čas 35:54 s neskutočnou priemernou rýchlosťou 53 km/h. Rohan Dennis nezrýchlil a skončil až s 39-sekundovým mankom na Gannu.

Filippo Ganna vyhral časovku na MS Imola 2020

24-ročný jazdec tímu INESO Grenadiers sa stal prvým Talianom v dúhovom drese z časovky. Niekoľkonásobný majster sveta na dráhe v stíhačke dnes získal 6. profesionálne víťazstvo, všetky boli v časovke. Už vlani skončil na MS tretí na nedávnom Tirreno-Adriatico prešiel skvelú časovku, pri ktorej prekonal rekord Cancellaru z trasy okolo San Benedetto del Tronto.

Druhý skončil Wout van Aert. 26-ročný Belgičan po troch týždňoch plného výkonu na Tour prekonal viacerých špecialistov, vrátane tretieho Švajčiara Stefana Künga. Pódium vo finále stratilo 26 a 29 sekúnd. Formu pred Giro d’Italia ukázal Geraint Thomas a skončil štvrtý. Obhajca titulu Rohan Dennis z Austrálie vyzeral poraziteľný už na medzičase a na sekcii so zadným vetrom stratil ešte viac.

Včera sa MS Imola 2020 časovka žien Elite skončila víťazstvom Anny van der Breggen, pričom Chloé Dygert ťažko spadla. Američanka je ale mimo ohrozenia života a po ťažkom zranení kolena ju čaká.

Zajtra šampionát pokračuje pretekmi s hromadným štartom žien. V nedeľu sa pôjdu cestné preteky mužov.

MS Imola 2020 časovka mužov Elite – výsledky:

1.Filippo GannaTaliansko35:54
2.Wout van AertBelgicko00:26
3.Stefan KüngŠvajčiarsko00:29
4.Geraint ThomasVeľká Británia00:37
5.Rohan DennisAustrália00:39
6.Kasper AsgreenDánsko00:47
7.Rémi CavagnaFrancúzsko00:48
8.Victor CampenaertsBelgicko00:52
9.Alex DowsettVeľká Británia01:06
10.Tom DumoulinHolandsko01:14
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár