Nacer Bouhanni šprintoval nebezpečne. Dostal dvojmesačný zákaz

Nacer Bouhanni

zdroj: © ASO/Pauline Ballet

Francúzsky šprintér Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic) dostal zákaz pretekania na dva mesiace. Udelila mu ho Disciplinárna komisia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) za šprint na pretekoch Cholet-Pays de la Loire.

28. marca natlačil Jakea Stewarta (FDJ) do bariér. Brit nespadol, ale zlomil si zápästie. Bouhanni bol okamžite po pretekoch rozhodnutím jury penalizovaný. Po pretekoch sa však na internete stretol s neprijateľnými rasistickými útokmi na jeho osobu, čo neniesol dobre.

Po udalostiach na Okolo Poľska, keď podobný manéver predviedol Dylan Groenewegen na Fabia Jakobsena, sa čakalo na zasiahnutie komisie. Jakobsen na tom skončil so zraneniami oveľa horšie. Groenewegen dostal retroaktívne deväťmesačný zákaz pretekania.

30-ročný Nacer Bouhanni s rozhodnutím súhlasil. Zákaz pretekania trvá retroaktívne od posledných pretekov Bouhanniho, teda od 7. apríla. Zákaz sa skončí 7. júna 2021. Bude sa môcť zúčastniť Tour de France, ktorá začína 27. júna. UCI v tlačovej správe pripomína, že Bouhanni sa zúčastní vzdelávacieho kurzu.

Bouhanni je známy svojimi incidentmi počas šprintov. Už neraz spôsobil pád v rýchlej koncovke. Ide však o úspešného pretekára, na konte má 69 profesionálnych víťazstiev.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár