Nairo Quintana unikol vážnym následkom po nehode

zdroj: twitter.com/Arkea_Samsic

Naira Quintanu (Arkéa – Samsic) pri tréningu v Kolumbii zrazilo auto. Pri kolízii v Motavita v piatok však podľa všetkého nemá vážnejšie zranenia.

Podľa oficiálneho Twitter účtu mesta vodič urobil nepredvídateľný manéver a narazil do jednej z najväčších domácich hviezd. Podľa Quintanovho otca si chcel vodič urobiť fotografiu svetového vrchára a neodhadol vzdialenosť. Povedal to pre wradio.co. Nairo bol v spoločnosti svojho brata Dayera. Nebol ihneď prevezený do nemocnice, lebo to údajne ani nepotreboval. Doma sa na neho pozrel osobný lekár.

„Vyzerá to tak, že to nie je nič vážne. Udrel si ľavé koleno a až teraz prišiel do nemocnice na röntgenové vyšetrenie. Testoval svoju výkonnosť na kopci a išiel plnou rýchlosťou. Auto ho trafilo so spätným zrkadlom a skončil na zemi,“ povedal Quintanov manažér Giuseppe Acquadro pre La Gazzetta dello Sport.

Neskôr sa aj ozval samotný Nairo na Twitteri:

„Prišiel spoza mňa, nevidel som ho. Išiel cez bielu čiaru a trafil ma. Mám malé odreniny na pravom kolene a na ľavom stehne.“

Nairo Quintana sa v tejto sezóne bude sústrediť na Tour de France. Po prestupe do Arkéa-Samsic na začiatku sezóny podával výkony ako za starých čias. Vyhral etapáky Tour de la Provence a Tour des Alpes Maritimes et du Var. Na Paríž – Nice ovládol kráľovskú horskú etapu.

Do Európy sa má vrátiť na špeciálnom lete 19. júla, kde sa budú nachádzať takmer všetky veľké kolumbijské mená či Ekvádorčan Carapaz. Iba tak sa vie výprava Juhoameričanov dostať k tímom, keďže podmienky pri opatreniach ohľadom Covid-19 sú prísne.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár