Najhoršie prestupy sezóny 2017

zdroj: twitter.com/borahansgrohe

Sezóna 2017 je za nami a nastal čas bilancovania. Pred spomínanou sezónou zmenilo farby veľa cyklistov i vďaka rozpadu dvoch tímov. V profesionálnom kolotoči skončili Tinkoff a IAM Cycling. Medzi jazdcami čo menili dres bol i náš Peter Sagan (BOH), ktorý šiel prakticky do neznáma. Pred Tourminátorom bolo veľa otáznikov, no slovenská enkláva, ktorú si priviedol z Tinkoffu mala pomôcť. V minulom vydaní sme sa pozreli na najvydarenejšie prestupy minulej sezóny. Očakávania však nenaplnilo veľa jazdcov. Dnes zaostríme práve na nich.

Rafal Majka

Starý tím: Tinkoff
Nový tím: Bora – Hansgrohe

Poliak získal jedinú víťaznú etapu na pretekoch Grand Tour v celej sezóne. Podarilo sa mu to na Vuelte v 14. etape. Majka síce ovládol preteky okolo Slovinska, skončil druhý na domácom podniku či na pretekoch okolo Kalifornie, no do Bory prestupoval ako veľké meno do celkového poradia Tour de France či Vuelty. V roku 2015 skončil celkovo tretí na Vuelte a v nasledujúcom roku piaty na Gire. Očakávanie Bory však rodák zo Zegartowic ani z ďaleka nenaplnil.

Leopold König

Starý tím: Tinkoff
Nový tím: Bora – Hansgrohe

Sympatický Čech premarodil takmer celú sezónu. Zranenie kolena mu dovolilo iba 20 dní v pretekárskom sedle. Z toho v šiestich musel odstúpiť. Jeho najlpešie umiestnenie bolo 39. miesto na Tour of Guangxi. Jeho návrat „domov“ po dvoch rokoch v tíme SKY nedopadol najštastnejšie. Rodák z Moravskej Třebovej skončil v kariére v elitnej desiatke na každej z Grand Tour. Dúfajme, že 30-ročný cyklista ukáže čo v ňom drieme v roku 2018.

Tony Martin

Starý tím: Quick – Step Floors
Nový tím: Katusha – Alpecin

Azda najväčší prepadák zaznamenal Nemec Tony Martin. Kedysi neporaziteľný časovkár ostal dlžný svojej povesti. Na majstrovstvách sveta v Bergene skončil v časovke až na 9. mieste. V sezóne vyhral iba dve etapy na pretekoch Volta a la Comunitat Valenciana. S Kristoffom mali byť silnou dvojkou pre klasiky, no ani to nevyšlo. Najlepší výsledok, ktorý sa im podaril bolo 5. miesto Kristoffa na Flandrách.

John Degenkolb

Starý tím: Team Sunweb
Nový tím: Trek – Segafredo

Nemec prišiel do Treku ako náhrada za Fabiana Cancellaru, no nahradiť Spartaka bol cieľ až príliš náročný. 28-ročný rodák z Gery získal iba jediné víťazstvo a to v tretej etape pretekov okolo Dubaja. Degenkolb však mal niekoľko zranení a nebol vždy úplne fit. Na klasikách obsadil umiestnenia v elitnej desiatke, no vždy ho od víťazstva delil celkom veľký kus.

Sep Vanmarcke

Starý tím: LottoNL Jumbo
Nový tím: Cannondale – Drapac

Belgičan prišiel do tímu ako špecialista na jednodňové preteky. Na klasike Omloop Het Nieuwsblad skončil tretí a všetko vyzeralo pozitívne, no následne prišiel prepad a absencia výsledkov. Na konci sezóny skončil na 8. a 10. priečke na kanadských jednodňovkách. Tieto výsledky však nie sú hodné takého jazdca.

 

zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár