Namur patrí Brandovej. Pidcocka porazil Vanthourenhout

Cyklokros
Tom Pidcock

zdroj: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Jedenáste kolo cyklokrosového svetového pohára v belgickom Namure ovládol Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). V samotnom závere udolal Toma Pidcocka (:ins:). Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions) dominovala, v druhom kole si vypracovala rozhodujúci náskok. Holanďanka ovládla Namur štyri roky v rade.

Trať – Namur

Štart

Priebeh pretekov v Namure

Po včerajších pretekoch v Rucphene sa čakal znova boj Pidcocka a Iserbyta. Dobre odštartoval Quinten Hermnas (Tormans). Belgičan bol na čele balíka a vyberal si tak najlepšiu stopu. Včerajší víťaz Pidcock (:ins:) postupoval do predu, v polovici prvého kola bol na desiatom mieste. Na konci prvého kola bol v čele Toon Aerts (Baloise Trek Lions), spolu s Hermansom mali drobný náskok na skupinu za sebou. Pidcock bol deviaty, strácal približne 15 sekúnd. Na konci druhého kola bol už vo vedení osamotený Aerts. Na druhého Vanthourenhouta (Pauwels Sauzen-Bingoal) mal 15 sekúnd. Dotout- procycling

Za vedúcim mužom bola trojica Hermans, Pidcock a Vanthourenhout. Na konci tretieho kola však trojka strácala cez 25 sekúnd. Belgičan však v jednom zo zjazdou spadol, Pidcock ihneď navýšil tempo. Brit sa pomaly ale isto približoval. V piatom kole bol rozostup už iba päť sekúnd. V boji o prvenstvo tak boli prakticky už len dvaja jazdci. O víťazstve napokon rozhodol defekt Aertsa. Dostal ho v najhorší možný moment. Britský cyklista vystrelil do čela a zbieral sekundu za sekundou.



Na druhom mieste bol Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal), ktorý strácal konštantne 5 sekúnd. Pádu sa nevyhol ani vedúci muž a dvojica tak pokračoval spoločne. V technickej pasáži Brit znova spadol a Vanthourenhout to využil vo svoj prospech. V poslednom kole bol náskok 20 sekúnd a bolo rozhodnuté. Blatistý Namur tak napokon ovládol domáci jazdec.

Rozhodujúci moment pretekov

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár