NAY GRAN FONDO Bratislava už čoskoro

zdroj: procycling.sk

Hľadáte nové výzvy v podobe organizovaných cestných pretekov? My sme presvedčení o tom, že si slovenská cyklistická komunita si zaslúži ich širšiu ponuku, čo nás inšpirovalo už pred rokmi a tak PRO CYCLING ako jeden z hlavných organizátorov prichádza s ambíciou zrealizovať cyklomaratón NAY GRAN FONDO Bratislava.

Štartujeme 7. augusta 2022 spred obchodného centa BORY Mall v Bratislave – Lamači.

ČO JE GRAN FONDO?

Gran fondo je typ pretekov na cestných bicykloch na dlhé vzdialenosti. Svoj pôvod datuje do 70. rokov 20. storočia v Taliansku.

Talianske Gran fondos sú definované ako cyklistické podujatia s dĺžkou najmenej 120 kilometrov (75 míľ). Dnes sa ich po celom svete zúčastnujú tisíce štartujúcich. Ide o individuálne cestné preteky s meraním času a s cenami pre najrýchlejších jazdcov v každej kategórii. Štarty sa uskutočňujú hromadne. Formát umožňuje účasť cyklistom a cyklistkám všetkých výkonnostných ale aj vekových úrovní.

Mediálny sponzor

AKO VZNIKLO GRAN FONDO BRATISLAVA?

Myšlienka Gran Fondo alebo aj cyklomaratónu na domácej pôde vznikla ešte v roku 2012. V roku 2013 sme mali jasnú predstavu o trati, ktorú sme si s viacerými členmi našeho cykloklubu prešli. Zorganizovať však preteky takýchto rozmerov nie je organizačne jednoduché a tiež je to aj finančne náročné. Myšlienka potrebovala dozrieť, museli sa stretnúť rovnako angažovaní ľudia a tak sa počas roku 2019 podarilo vytvoriť organizačný tím. Plány na premiérový štart v roku 2020 však skrížila pandémia.

Píše sa ale rok 2022 a NAY GRAN FONDO Bratislava sa stáva realitou a to vďaka neúnavnému nadšeniu organizátorov a podpore reklamných partnerov.

ČO OČAKÁVAŤ NA NAY GRAN FONDO BRATISLAVA?

Príď si vychutnať zážitok z jazdy v súťažnom pelotóne,  s atmosférou, akú cyklisti a cyklistky zažívajú na veľkých medzinárodných pretekoch.

Trať v dĺžke 130 km s celkovým prevýšením 1090 m bude pestrá. Povedie rovinatejšími cestami na západnej strane Malých Karpát ale aj kopcovitým terénom najkrajších miest Bratislavského kraja s troma horskými prémiami.

Pokiaľ sa na 130 km v sedle necítiš, ale chceš zažiť atmosféru NAY GRAN FONDO Bratislava, vyskúšaj si rovinatejší polmaratón Mediofondo v dĺžke 89 km a s prevýšením 415 m.

Nebudú chýbať sprievodné vozidlá, občerstvovacie stanice na trati, elektronická časomiera, atraktívny dojazd s fanúšikmi v cieli a sprievodný zábavno-športový program pre celú rodinu v priestoroch štartu a cieľa pri obchodnom centre Bory Mall.

PRIDAJ SA DO PELOTÓNU NAY GRAN FONDO BRATISLAVA

Veríme, že NAY GRAN FONDO Bratislava bude predstavovať skvelé komunitné podujatie, v ktorom si prídu zmerať svoje sily cyklistiky všetkých výkonnostných úrovní nielen zo Slovenska, ale aj okolitých štátov. Spoločne tak vytvoríme základy pre tradičné cyklistické podujatie aj do budúcna.

Staň sa spolu s PRO CYCLING súčasťou komunity a pridaj sa k nám do pelotónu! Uži si súťaženie v pohodovej a kamarátskej atmosfére. Energiu fanúšikov, ktorí Ťa prídu podporiť a vezmi so sebou aj rodinu, na ktorú čaká bohatý sprievodný program a množstvo súťaží pre deti.

Zúčastniť sa môžeš ako jednotlivec, alebo firemný či amatérsky tím.

Prihlás sa na NAY GRAN FONDO Bratislava 7.augusta 2022 – BORY Mall v Bratislave za zvýhodnené štartovné 40,- € iba do 30.6.2022

Registráciu na preteky ako aj detailnejšie informácie nájdeš na webe www.granfondobratislava.sk.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár