NTT zachránený, stal sa z neho Team Qhubeka ASSOS

NTT

zdroj: twitter.com/NTTProCycling

NTT Pro Cycling našiel nového sponzora. Od novej sezóny bude juhoafrický tím jazdiť pod menom Team Qhubeka ASSOS. V mene sa po rokoch objaví charitatívna organizácia Qhubeka. Novinkou je titulná úloha švajčiarskeho výrobcu cyklistického oblečenia ASSOS.

Tím bol v minulosti známy pod menami MTN, Team Dimension Data for Qhubeka a NTT Pro Cycling. Celok bol založený za účelom priviesť afrických jazdcov do cyklistik. Od tejto dráhy sa v posledných dvoch rokoch mierne odklonil, ale návrat Qhubeka ako hlavného prvku by tomu mala opäť pomôcť.

Riaditeľ tímu Douglas Ryder potvrdil, že sa dohodli s firmou Assos. Tá by mala za-financovať 8 miliónov eur, čo je na pomery World Tour jeden z najmenších možných rozpočtov. V najvyššej divízii cyklistiky ostávajú, licenciu má terajšia štruktúra tímu do roku 2022. Vo World Tour bude po turbulentnom období pre sponzorov stále 19 tímov, pričom rozpadnuté CCC nahradil tím Wanty – Circus Gobert.

Ešte len v septembri ohlásila softwareová spoločnosť NTT, že končí v cyklistike. Následne sa spustila lavína odchodov. Odišiel Valgren, Boasson Hagen, Kreuziger, De Bod, Battistella, Sobrero či Ghebreigzabhier. Kľúčovým jazdcom však bol ponúknutý dvojročný kontrakt. V tíme podľa všetkého ostanú Jay Thomson, Reinardt Janse van Rensburg, Nic Dlamini, Giacomo Nizzolo, Max Walscheid, Domenico Pozzovivo, Andreas Stokbro, Michael Gogl, Dylan Sunderland a Victor Campenaerts. Tím by chcel do novej sezóny priniesť 27 až 28 jazdcov.

„Som veľmi šťastný, že sme dostali podporu neuveriteľných ľudí a partnerov, hlavne od Assos, ktorí prichádza ako nový hlavný sponzor. Veľmi rád ich vítam, pričom sa už pripravujeme na sezónu 2021,“ povedal Ryder v oficiálnom tlačovom vyhlásení.

Prvý africký World Tour tím dokonca poškuľuje po Simonovi Clarkeovi z EF Education First. Taktiež oslovia Fabia Arua, ten je však spojovaný s Vini Zabù-Brado-KTM.

Victor Campenaerts potvrdil, že ostáva:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Victor Campenaerts (@campenaertsvictor)

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár