O Saganovom vylúčení z Tour de France definitívne rozhodne Športový arbitrážny súd

Tour de France 2017
Sagan

zdroj: twitter.com/petosagan

Zdieľaj článok:

O Saganovom vylúčení z Tour de France definitívne rozhodne Športový arbitrážny súd. Konanie je naplánované na 5. decembra. Tím trojnásobného majstra sveta Bora – Hansgrohe stojí proti rozhodnutiu Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorej rozhodcovia poslali víťaza piatich zelených dresov z Tour domov po tom, ako sa v koncovke 4. etapy vo Vitteli dostal do kolízie s Markom Cavendishom. Výsledkom kontaktu bol pád a zlomená pravá lopatka britskho šprintéra.

Večer po 4. etape prišli smutné správy od komisárov, ktorí sa zaoberali incidentom, do ktorého sa náš reprezentant namotal. Najprv rezonovali správy o odčítaní 80 bodov z konta Tourminátora, no nakoniec sa potvrdili najhoršie obavy – Sagan bol diskvalifikovaný z Tour de France.

Prehľad konaní v najbližšom období:

http://www.tas-cas.org/en/general-information/news-detail/article/list-of-hearings-9.html

Oficiálne stanovisko komisárov:

„Rozhodli sme sa diskvalifikovať Petra Sagan z Tour de France po jeho dnešnom nebezpečnom a divokom šprinte. Zaznamenali sme niekoľko stažností vrátane Marka Cavendisha a ďalších, ktorí boli priamo zapletení v incidente. Uplatňujeme článok 12.104 – neprimeraný šprint a využívame právo na diskvalifikáciu jazdca a finančnú pokutu.“

Incident:

Zábery z tlačovky pár hodín po etape:

 

zdroj: cyclingnews.com

Zdieľaj článok:

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.