Odhodlaný Chris Froome: „Je to dlhý proces. Je dlhší, ako som si myslel.“

Chris Froome Okolo Romandie 2021

zdroj: https://twitter.com/tourdefroome/status/1385691052720496643/photo/1

130. miesto v úvodnom prológu. 93. miesto v prvej etape. 53. miesto v druhej etape. Dnes 112. Toto sú zatiaľ umiestnenia Chrisa Frooma (:isn:) na etapových pretekoch Okolo Romandie 2021, na ktorých štartujú všetci traja Slováci v kategórii World Tour. Cyklistická verejnosť vie, že Chris Froome vždy chcel rozšíriť rady tých velikánov, ktorí vyhrali Tour de France päťkrát. Pád na Critérium di Dauphiné 2019 však tento plán prekazil. Napriek tomu sa však štvornásobný víťaz starej dámy nevzdal a pokračuje vo svojej profesionálnej kariére. Dokonca s rovnakým cieľom. Lež ako čas uteká, ubúda dní do Grand départ francúzskej grandtour v Breste (26. jún 2021) a simultánne s nimi klesá množstvo príležitosti na to, aby Froome opäť ukázal, že je späť.

Image
https://twitter.com/chrisfroome/status/1385604879016767489/photo/1

Ako to vidí Chris Froome osobne?

Počas pretekov Okolo Romandie sa pre lokálne médiá vyjadril: „Pád ma naučil veľa. Teraz som oveľa viac vďačný za momenty, kedy som bol bez zranení a nemusel som sa zapodievať s takýmito prekážkami. Tieto udalosti mi dodali novú perspektívu života. Stále cítim túžbu pretekať a robiť všetko pre to, aby som sa dostal späť na najlepšiu úroveň. Je to dlhý proces. Je dlhší, ako som si myslel, ale nechcem stratiť šancu. V priebehu niekoľkých rokov sa chcem obzrieť spätne a môcť si povedať, že som vyskúšal všetko.”

Ďalej dodal, že stále so sebou na bicykli nosí dve či tri extra kilá váhy. Taktiež zdôraznil, že si je vedomí svojich zranení a neočakáva zázraky.

Polemika naša každodenná

Nuž, ako to dopadne uvidíme už čoskoro. Zatiaľ len môžeme polemizovať, či sa Froome dokáže zotaviť na Tour a vstúpi do nej silný. Taktiež môžeme len tipovať, či by Froome, ak by aktuálne mal najväčšiu výkonnosť, aj tak dokázal ovládnuť preteky číslo jeden. Rozhodne však súboje medzi Rogličom (:tjb:), Pogačarom (UAD), Keldermanom (BOH) či jazdcami tímu INEOS Grenadiers dostanú nový náboj. Aspoň v úvodných etapách.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár