Ohlasy po strhujúcom Strade Bianche 2021

Strade Bianche 2021
Ohlasy po Strade Bianche 2021

zdroj: https://twitter.com/INEOSGrenadiers/status/1368222741711777794/photo/1

Sobota 6. marca 2021 jednoznačne patrila veľkým súbojom na bielych cestách Toskánska, ktoré sa zapíšu do histórie. Ako víťaz z nich vzišiel Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ktorý zaútočil až v poslednej tretine záverečného kilometer dlhého stúpania na lastúrovité námestie v Siene. Aké sú však ohlasy po 15. ročníku talianskej klasiky Strade Bianche?

 

Mathieu van der Poel (víťaz):

Strade sú jedny z pretekov, ktoré som naozaj chcel vyhrať a je to naozaj cool dnes vyhrať. Cítil som sa naozaj dobre, zaútočil som na poslednom štrkovom sektore a prišiel som s Bernalom a  Alaphilippom na čele pretekov a všetci traja sme predviedli naozaj silnú jazdu. Cítil som, že mi niečo v nohách ostalo na poslednom stúpaní. Je to neskutočné takýmto spôsobom skončiť. 

 

Obrázok
https://twitter.com/AlpecinFenix/status/1368232936391196680/photo/1

Egan Bernal (:ins:) (tretie miesto):

Áno, som trochu prekvapený byť v top 3, pretože nie som špecialista na jednodňové preteky, čiže dostať sa na pódium s Mathieum a Julianom je veľký honor pre mňa. Som skutočne prekvapený a motivovaný na ďalšie ciele. Jazdím dobre a chcem si užiť toto pódium. Bolo ťažké vyhrať proti týmto dvom. Chcel som sa dostať dopredu cez posledný sektor špinavých ciest, aby som mohol rozdať svoje karty súperom. Ale všetko to nakoniec bolo o tom, čo som cítil v nohách. Najsilnejší jazdec dnes vyhral. Sme šťastní s týmto umiestnením na pódiu.

Obrázok
https://twitter.com/INEOSGrenadiers/status/1368259803265503232/photo/1

Wout van Aert (:tjb:) (štvrté miesto):

V závere boli vpredu najlepší jazdci, a bolo tam zopár chalanov, ktorí boli silnejší než ja. Musím byť spokojný so štvrtým miestom. Cítil som v závere, že tam chýbalo ešte zopár percent. Počas pretekov fúkal vietor. V prvej časti pretekov to bol vietor do chrbtov, ale potom prišla dlhá sekcia na protivetre a bolo jednoduchšie ostať pokope v porovnaní s ostatnými rokmi, čiže preto prišla veľká skupina pospolu na sektor Monte Sante Marie. Normálne tam je už vytvorený veľký rozdiel, ale tento rok tomu tak nebolo. 

Možno som bol prvým v prvej skupine, ktorý mal ťažkosti, ale dotiahol som sa späť a v závere som urobil všetko, čo moja kapacita dovoľovala. Traja pretekári vpredu boli najsilnejší. Áno, progredujem, to zaručene. Boli to ťažké preteky, ale počas nich som bol pri rozhodujúcich momentoch a skončil som štvrtý.

 

Thomas Pidcock (:ins:) (piate miesto):

Bola to dobrá zábava. Bol to ťažký deň. Som celkom potešený, ale dostal som defekt, potom som sa vrátil a bolo to celkom dobré. Egan finišoval na pódiu. Prišli sme vyhrať, ale bol som šťastný ako sme išli. Premýšľal som, že to bolo celkom dobré, že v úniku boli šiesti najväčší pretekári sveta a ja som tam bol tiež. Nemal som len nohy ísť rýchlejšie. Nemôžem sa sťažovať. Zopár ďalších pretekov a míľ a budem tam už čoskoro. 

 

Tadej Pogačar (UAD) (siedme miesto):

Boli to dobré preteky pre nás a boli sme aktívny celý deň a ako tím sme urobili dobré preteky. V závere som bol vpredu a v úniku, ale na sektore, kde zaútočil van der Poel, mal som krízu a som ledva stúpal na vrchol. Nevzdal som sa a bojoval o štvrté miesto v závere. Skúšali sme chytiť prednú skupinu, ale dnes tam nebola ani možnosť. Potom som sa pokúsil najlepšie, ako som vedel, ale už to nevyšlo. Som celkom spokojný so siedmym miestom.

 

Toto boli ohlasy najväčších protagonistov tohtoročného Strade Bianche, ktoré neostalo svojej povesti nič dlžné. Najbližšie sa vidíme už zajtra na Paríž – Nice.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár