Okolo Británie: Druhé etapové víťazstvo pre talentovaného Austrálčana

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Tretia etapa podujatia Okolo Británie viedla do mesta Scunthorpe na východe Anglicka. Profil trate bol označovaný ako zvlnený, no záver patril opäť šprintérom. Etepový triumf si uchmatol 23-ročný Caleb Ewan (:ors:). Takisto opäť získal vedenie v celkovej klasifikácii, keďže doterajší líder Elia Viviani (:sky:) skončil až na siedmom mieste. Austrálčan sa opäť mohol spoľahnúť na svojho tímového kolegu Luka Mezgeca (:ors:), ktorý mu opäť parádne rozbehol šprint. Slovinec sa dokonca predčasne tešil zo spoločného úspechu.

Druhý skončil Edvald Boasson Hagen (:ddd:), ktorý sa vysporiadal so včerajšou penalizáciou. Za ním došiel ďalší Nór, Alexander Kristoff (:kat:).

Do dnešného úniku sa dostali jazdci, ktorí mali zálusk na bodovaciu či horskú súťaž. Vytvorila sa skupina tvorená piatimi jazdcami. Rozdiel medzi pelotónom a únikom nepresiahol hranicu 4 minút.

Najviac z útoku vyťažil Graham Briggs (JLT Condor). Ten sa stal kráľom vrchárov v doterajšom priebehu pretekov, ktorých hlavným sponzorom je Ovo Energy. Dres v šprintérskej bodovacej súťaži má Ewan.

Do dnešnej etapy nezasiahol Taylor Phinney (:cdt), ktorý včera nerešpektoval pravidlá prechodu cez železničnú trať a bol tak diskvalifikovaný z podniku Okolo Británie. Američan prešiel v čase, kedy sa závory zatvárali. Takéto pravidlo bolo určené UCI po klasike Paríž-Roubaix v roku 2015, kde sa stala podobná situácia s početnejšou skupinou.

Záverečný šprint

Výsledky 3. etapy

1.Caleb Ewan (Aus):ors:4:04:05
2.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:
3.Alexander Kristoff (Nor):kat:
4.Brenton Jones (Aus)JLT Condor
5.Mads Wurtz Schmidt (Den):kat:
6.Andrea Pasqualon (Ita)Wanty-Groupe Gobert
7.Elia Viviani (Ita):sky:
8.Philippe Gilbert (Bel):bmc:
9.Daniele Benatti (Ita)MOV
10.Nikolas Maes (Bel):lts:

Celkové poradie

1.Caleb Ewan (Aus):ors:13:54:34
2.Elia Viviani (Ita):sky:00:00:06
3.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:00:00:07
4.Karol Domagalski (Pol)One Pro Cycling00:00:14
5.Silvan Dillier (Swi):bmc:00:00:15
6.Kamil Gradek (Pol)One Pro Cycling
7.Alexander Kristoff (Nor):kat:00:00:16
8.Fernardo Gaviria (Col):qst:
9.Lars Boom (Ned):lot:00:00:18
10.Zdenek Stybar (Cze):qst: 0:00:20

zdroj: tourofbritain.co.uk

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár