Okolo Kalifornie: Ďalší mladík z Quick-Stepu si splnil sen

zdroj: twitter.com/AmgenTOC

Dnes nad ránom pokračovali preteky Okolo Kalifornie už svojou treťou etapou. Na pelotón bolo pripravených 208 kilometrov. V profile bolo celkom šesť stúpaní a tak sa dnes z víťazstva mohol tešiť takmer ktokoľvek. Začiatok bol v Stocktone a finiš bol v Morgan Hill. Od začiatku sa pretekalo a celý balík sa roztrhal na niekoľko väčších či menších skupín. Napokon sa z tohto chaosu oddelila iba dvojica jazdcov. Rémi Cavagna (:dqt:) a Alex Hoehn (USA National Team) si vypracovali náskok až desať minút na pelotón. Za nimi sa vydal Pawel Bernas (:ccc:), ktorý bol tri minúty pred hlavnou skupinou favoritou. Dvojica na čele spolupracovala príkladne a rozdelila si body na vrchárskych prémiách. Zlom však prišiel pri výstupe na Mount Hamilton, Francúz nasadil tvrdé tempo a Američan pomaly strácal.

Na vrchole Mount Hamilton získal plný počet – 15 bodov Cavagna (:dqt:), jeho náskok na pelotón bol 8 minút. Medzičasom z hlavného balíka odpadol Peter Sagan (BOH), pre ktorého bolo stúpanie náročné. Podobný osud mali i ďalší šprintéri ako Canvedish (:ddd:) či Bouhanni (Cofidis). Na poslednej vrchárskej prémii mal Francúz v úniku náskok stále pekných 7 minút. Pred ním už bol len zjazd a relatívne rovná cesta až do cieľa. 45 kilometrov pred cieľom bol z neho veľký favorit na víťazstvo. V pelotóne vládla pohoda a voľné tempo a tak mal 23-ročný mladík na čele stále vyše sedem minút. S odstupom dvoch minút bol stále druhý Alex Hoehn (USA National Team).

Záver

25 kilometrov pred cieľom bol náskok dokonca na hranici 8 minút a tak bolo všetko viacmenej jasné. Juniorský majster Francúzska v časovke tak zaznamenal životné víťazstvo v elitnej kategórii a napodobil tímového kolegu Kaspera Asgreena (:dqt:), ktorý včera využil šancu na prvý World Tour triumf. Tím Deceuninck Quick-Step pokračuje i tento rok v dominancii. Na konto si pripísali už 28. víťazstvo v sezóne.

Najdôležitejšie momenty

Profil:

 

Výsledky 3. etapy:

1.Rémi Cavagna (Fra):dqt:05:44:22
2.Ben King (USA):ddd:0:07:11
3.Simon Geschke (Ger):ccc:
4.Kasper Asgreen (Den):dqt:0:07:47
5.Jasper Philipsen (Bel):uae:
6.Maximilian Schachmann (Ger)BOH
7.Nathan Haas (Aus):kat:
8.Davide Ballerini (Ita)AST
9.Zdeněk Štybar (Cze):dqt:
10.Tadej Pogačar (Slo):uae:

Celkové poradie:

1.Tejay Van Garderen (USA):efd:15:23:28
2.Gianni Moscon (Ita):ins:0:00:06
3.Kasper Asgreen (Den):dqt:0:00:07
4.Tadej Pogačar (Slo):uae:0:00:16
5.Maximilian Schachmann (Ger)BOH0:00:22
6.Rob Britton (USA)Rally UHC Cycling0:00:33
7.Jonas Gregaard Wilsly (Den)AST
8.David De La Cruz (Esp):ins:0:00:34
9.Felix Großschartner (Ger)BOH0:00:35
10.George Bennett (NZl):tjb:0:00:36

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár