Okolo Kalifornie: Quick-Step udrel znova, Sagan na pódiu

Fabio Jakobsen

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Dnes nad ránom pokračovali preteky Okolo Kalifornie už svojou štvrtou etapou. Na pelotón bolo pripravených 214,5 kilometrov. V profile boli tri stúpania najľahšej kategórie a dve šprintérske prémie. Začiatok etapy bol na legendárnom motoristickom okruhu Laguna Seca, koniec bol v Morro Bay. Do skorého úniku naskočila pätica jazdcov. Skupina bola zložená z jazdcov – Roy Goldstein (Israel Cycling Academy), Jonny Brown, Ian Garrison (obaja Axeon Hagens Berman), Reinardt Janse van Rensburg (:ddd:) a Michael Hernandez (USA National Team). Náskok skupiny sa pohyboval v rozmedzí 3 – 4 minút.

Zhruba v polovici etapy prišiel pád, v ktorom boli namočení Magnus Cort Nielsen (AST) a Rob Britton z Rally UHC. Obaja však nasadli späť na bicykel a pokračovali v pretekoch. Medzičasom sa na čele pelotónu striedali tímy Trek-Segafredo, Deceuninck Quick-Step a Bora-Hansgrohe. 60 kilometrov pred cieľom spadol náskok na métu 2 minút. O dvadsať kilometrov neskôr to bolo o 15 sekúnd menej. Únik bol definitívne zlikvidovaný 8 kilometrov pred cieľom, v ten istý moment prišiel pád vedúceho muža Tejaya van Garderena (:efd:). Američan sa s pomocou tímových kolegov dostal na bicykel, no vyzeralo to na veľkú stratu.

Záver

V samotnom závere to mal najlepšie rozbehnuté Jasper Philipsen (:uae:). Ten mal k sebe tímového kolegu, ktorý mu rozbehol šprint. Za ním sa schovával náš Peter Sagan (BOH) a Fabio Jakobsen (:dqt:). Na posledných metroch boli Dán s Holanďanom rýchlejši ako Tourminátor a rozdali si to o prvenstvo. Jakobsen (:dqt:) ovládol šprint a pripísal tak 29. prvenstvo tímu Deceuninck Quick-Step. Náš reprezentant finišoval na treťom mieste. V celkovom hodnotení sa dnes menilo poradie. Do čela pretekov sa dostal Kasper Asgreen (:dqt:) a korunuje tak skvele výsledky belgického tímu.

Najdôležitejšie momenty

Profil:

 

Výsledky 4. etapy:

1.Fabio Jakobsen (Ned):dqt:05:53:22
2.Jasper Philipsen (Bel):uae:
3.Peter Sagan (Svk)BOH
4.Nacer Bouhanni (Fra)Cofidis
5.Reinardt Janse van Rensburg (SAf):ddd:
6.Davide Ballerini (Ita)AST
7.Phil Bauhaus (Ger):bmt:
8.Kristoffer Halvoersen (Nor):ins:
9.Danny Van Poppel (Ned):tjb:
10.Kasper Asgreen (Den):dqt:

Celkové poradie:

1.Kasper Asgreen (Den):dqt:21:16:57
2.Tadej Pogačar (Slo):uae:0:00:09
3.Maximilian Schachmann (Ger)BOH0:00:15
4.Jonas Gregaard Wilsly (Den)AST0:00:26
5.Felix Großschartner (Aut)BOH0:00:28
6.George Bennet (NZl):tjb:0:00:29
7.Sergio Higuita (Col):efd:
8.Jesper Hansen (Den)Cofidis0:00:30
9.Alex Cataford (Can)Israel Cycling Academy
10.Simon Spilak (Slo):kat0:00:37

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár