Okolo Katalánska: Fotofiniš rozhodol o Matthewsovom druhom víťazstve

Okolo Katalánska 2019

Šiesta etapa pretekov Okolo Katalánska mala 169 kilometrov, profilovo išlo o jednu z najjednoduchších etáp na 99. ročníku závodu. „Jednoduchý“ značí v Katalánsku kopcovitý profil, záverečných 20 km však bolo rovinatých. Etapa končila v pobrežnom meste Vila-seca.

Únik mal vďaka viacerým kopcom šancu, no Geoffrey Bouchard (:alm:), Josef Černy (:ccc:), Mikel Iturria (Euskadi-Murias), Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) a Floris De Tier (:tjb:) to nedokázali udržať do úspešného konca. Dostihnutí boli až po kopcoch Coll d’Abarca a Coll d’Alforja. V pelotóne sa udiali viaceré pády, na zemi sa ocitol napríklad Simon Yates (:sun:). Víťaz Vuelty našťastie neutrpel žiadne zranenia a pokračoval v jazde.

Po útoku Brice Feillua (Arkéa Samsic) začal na čele výrazne pracovať tím Movistar. Španielsky celok chytil tento útok a vďaka vetru pri pobreží sa mu podarilo urobiť zmätok v pelotóne. Začali vznikať menšie medzery, španielsky celok chcel pripraviť najlepšiu pôdu pre Alejandra Valverdeho (MOV).

2,5 km pred cieľom odpovedal tím Astana. Prekvapivý útok zasadil priebežný líder pretekov Miguel Ángel López (AST) a chytil sa nástupu Davideho Formola (BOH). Dvojica však nebola schopná udržať za sebou balík a dostihnutá bola až v predposlednom kilometri. V pelotóne vládol chaos, keďže rýchli muži svojich tímov museli bojovať o pozície až v samom závere.

Na rovinatej časti mali najlepšie sformovaný vlak borci zo Sunwebu. Tí priniesli Michaela Matthewsa (:sun:) na cieľovú rovinku a ten otvoril šprint pomerne skoro. Vyše 200 metrov pred cieľom nastúpili aj Patrick Bevin (:ccc:) a Daryl Impey (:mts:), no najdlhšie vyčkával Phil Bauhaus (:bmt:). Bol to práve Nemec, ktorý bol najbližšie k prekonaniu Matthewsa, no ten dokázal svojho bývalého kolegu zo Sunwebu udržať. Austrálčan si pripísal na konto druhú víťaznú etapu. Išlo o veľmi tesný šprint, 28-ročný jazdec vyhral o pár centimetrov. Na čele celkového poradia ostáva López.

Video zo záveru:

Profil:

Zdroj: procyclingstats

Výsledky 6. etapy:

1.Michael Matthews (Aus):sun:3:53:36
2.Phil Bauhaus (Ger):bmt:
3.Daryl Impey (RSA):mts:
4.Patrick Bevin (NZl):ccc:
5.Mikel Aristi Gardoki (Spa)Euskadi-Murias
6.Hugo Hofstetter (Fra)Cofidis
7.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
8.Miguel Angel Lopez (Col)AST
9.Rafal Majka (Pol)BOH
10.Enric Mas (Spa):qst:

Celkové poradie:

1.Miguel Angel Lopez (Col)AST25:53:41
2.Adam Yates (GBr)MTS00:00:14
3.Egan Bernal (Col)SKY00:00:17
4.Nairo Quintana (Col)MOV00:00:25
5.Daniel Martin (Irl)UAE00:00:46
6.Steven Kruijswijk (Ned)TJB00:00:56
7.Michael Woods (Can)EFD00:01:42
8.Romain Bardet (Fra):alm00:01:44
9.Rafal Majka (Pol):boh00:02:27
10.Marc Soler (Spa):mov00:02:36
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár