Okolo Ománu 2022: Cavendish oplatil prehru (2. etapa)

Mark Cavendish Okolo Ománu 2022

zdroj: © A.S.O./Oman Cycling Association/Alex Broadway

Druhá etapa pretekov Okolo Ománu priniesla znova hromadný šprint. Tentokrát sa role obrátili a víťazný vavrín získal Mark Cavendish (:dqt:). Brit si po včerajšku napravil chuť a oblečie sa do dresu pre lídra pretekov.

Profil

Vedúci muž na štarte

„Cítim sa dobre. Je veľmi dobré začať preteky ako včera, získať k tomu dres pre vedúceho jazdca. Je pekné mať tento dres na domácich pretekoch. Max Richeze včera urobil perfektný lead-out. Dúfam, že mi pomôže i dnes.“

Priebeh

Do úniku dňa si dnes naskočila iba dvojica jazdcov. Antonio Angulo (Euskaltel – Euskadi) a Stephen Clancy (Team Novo Nordisk) však ďaleko neutiekli, ich náskok osciloval okolo hodnoty dvoch minút. Na 61. kilometri získal časový bonus i Mark Cavendish (:dqt:). Vďaka jednej sekunde k dobru sa priblížil k vedúcemu Gavíriovi. Dvojicu tak delila v celkovom poradí presne jedna sekunda. Belgičania z Quick-Stepu hliadkovali na čele pelotónu a kontrolovali rozostup.


40 kilometrov pred cieľom bol náskok dvojice iba 100 sekúnd. Nohy k stíhaniu priložili i jazdci tímu UAE a razom bolo po úniku dňa. Tridsať kilometrov pred cieľom bolo všetko pohromade. V tento moment nastúpil Gabriel Muller (Burgos-BH) a vypracoval si drobný náskok. Ani to však ovocie neprinieslo a hromadný šprint bol na rade. Cieľová rovinka bola v miernom stúpaní a to vyhovovalo Markovi Cavendishovi (:dqt:), ktorý sa po dnešku oblečie do červeného dresu pre lídra pretekov.

Záver (Mark Cavendish)

Mark Cavendish po víťaznej etape v Ománe:

„Na tento šprint som sa tešil, podobal sa na jeden z vlaňajšej Tour de France, cieľová rovinka bola dlhá aj jeden kilometer. Všetci v tíme boli odhodlaní a odviedli skvelú prácu a keď som prišiel na scénu, mal som v nich veľkú dôveru. Keď sa začalo šprintovať, bol som trochu vzadu, ale mal som dobrú rýchlosť a som spokojný s tým, ako sa to skončilo. Je to len pár týždňov od môjho pádu na dráhe, odkedy som sa vrátil na bicykel takže som celkom spokojný so svojou formou. Vyhrať tak skoro v sezóne je vždy dôležité. 

Výsledky – 2. etapa Okolo Ománu 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár