Okolo Ománu 2022: Do vedenia sa dostal mladý Dán (3. etapa)

Anthon Charming

zdroj: © A.S.O./Oman Cycling Association/Pauline Ballet

Tretia etapa pretekov Okolo Ománu priniesla dojazd na stúpanie Qurayyat. Posledný kilometer zvládol najlepšie Anthon Charming (Uno-X Pro Cycling Team). Mladý Dán vyškolil skúseného Jana Hirta (:iwg:) a zaslúžene dnes zvíťazil. Mladík sa po dnešku oblečie do červeného a bieleho dresu.

Profil 3. etapy Okolo Ománu

Vedúci muž na štarte


Víťaz pred etapou

„Nie sme favoriti, no budeme bojovať o víťazstvo.“

Priebeh 3. etapy Okolo Ománu

Do úniku dňa sa dostalo šesť jazdcov. Skupina bola v zložení Umberto Poli (Team Novo Nordisk), Kévin Van Melsen (:iwg:), Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè), Louis Blouwe (Bingoal Pauwels Sauces WB), Peio Goikoetxea (Euskaltel – Euskadi) a Ángel Fuentes (Burgos-BH). Šestica mala v polovici etapy náskok približne 3 minúty. 60 kilometrov pred cieľom mal hotovo Umberto Poli, bol dostihnutý pelotónom. Náskok skupiny bol v tento moment už iba 90 sekúnd.


25 kilometrov pred cieľom už nebol súčasťou úniku Van Melsen, šance skupiny tak klesali dole. Na čele hlavného balíka pracovali už ako tradične UAE Emirates a Quick-Step Alpha Vinyl. 15 kilometrov pred dojazdom bola štvorica na dohľad, všetko smerovalo k vyvrcholeniu na stúpaní Qurayyat. V samotnom závere bol najsilnejší Anthon Charming (Uno-x), porazil jazdcov ako Jan Hirt, Fausto Masnada či Elie Gesbert.

Záver

Výsledky – 3. etapa Okolo Ománu 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár