Okolo Ománu 2022: Fausto Masnada najrýchlejší (4. etapa)

Fausto Masnada

zdroj: © LaPresse - Marco Alpozzi

Štvrtá etapa pretekov Okolo Ománu priniesla parádny výkon v podaní Fausta Masnadu (:dqt:). Talian nastúpil 10 kilometrov pred cieľom a získal na skupinu favoritov viac než minútu. Zajtra sa tak oblečie do dresu pre lídra pretekov.

Profil 4. etapy Okolo Ománu

Vedúci muži na štarte

Priebeh 4. etapy Okolo Ománu

Do úniku sa dnes dostala trojica cyklistov, medzi nimi i Čech Michal Kukrle z tímu Gazprom-Rusvelo. Doplnili ho Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè) a Julen Irizar (Euskaltel – Euskadi). Trojica sa však dostala iba na 2 minúty, to rozhodne nemohlo stačiť. Do priebehu etapy výrazne zasiahol vietor, ktorý rozdelil pelotón na dve skupiny. To spôsobilo zvýšenie tempa a rozhodne nenahrávalo jazdcom v úniku. Približne v polovici etapy bola ich snaha v koncoch. Pelotón sa napokon spojil a dostihol jazdcov v úniku.


Následne vycítil šancu Mauro Schmid (:dqt:) a zaútočil. Doplnila ho ďalšia štvorica, veľkým favoritom bol Soren Kragh Andersen (DSM). Pätica jazdcov si čoskoro vypracovala minútový náskok. Dotiahol sa i Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè), ten sa dnes vyspal do dobrého dňa. Na druhom prejazde stúpania Bousher Al Amerat i táto skupina prehrala svoj boj. Hlavná skupina favoritov pridala do pedálov a zbytok pelotónu zaostával.

Pred posledným stúpaním dňa bol na čele tím Intermarché Wanty Gobert. Jan Hirt (:iwg:) mal evidentne dobré nohy i dnes. Desať kilometrov pred cieľom odskočil Fausto Masnada (:dqt:) a vypracoval si drobný náskok. Zo skupiny favoritov sa ho rozhodol stíhať vedúci muž poradia Charming (Uno-X), no neúspešne. Talian si napokon do cieľa priniesol náskok cez minútu a oblečie sa tak zajtra do dresu pre lídra pretekov.

Fausto Masnada (:dqt:)

Výsledky – 4. etapa Okolo Ománu 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár