Okolo Ománu 2022: Kráľovská etapa v rukách Hirta (5. etapa)

Jan Hirt

zdroj: © A.S.O./Oman Cycling Association/Pauline Ballet

Piata etapa pretekov Okolo Ománu priniesla najťažší záver v ročníku. Finišovalo sa na stúpaní Jabal Al Akhdhar, ktoré meralo približne 6 kilometrov, s priemerom 10,5 %. Najlepšiu formu tam ukázal Čech Jan Hirt (:iwg:), ktorý na vedúceho Masnadu (:dqt:) získal skoro dve minúty.

Profil 5. etapy Okolo Ománu

Vedúci muž na štarte

Priebeh 5. etapy Okolo Ománu

Do dnešného úniku dňa naskočila šestica jazdcov. Najzaujímavejšie meno bolo Nicolas Vinokurov (AST), syn slávneho Alexandra Vinokurova. Doplnili ho Luca Rastelli (Bardiani-CSF-Faizanè), Laurenz Rex (Bingoal Pauwels Sauces WB), Antonio Angulo (Euskaltel – Euskadi), Ángel Fuentes (Burgos-BH) a Filippo Ridolfo (Team Novo Nordisk). Po 50 kilometroch však náskok neprekročil hodnotu troch minút. Šesťdesiat kilometrov pred cieľom sa začal únik rozpadať a k slovu sa dostali favoriti pretekov.


Následne začal znova úradovať vietor a roztriedil pelotón. V čele sa ocitla približne 35-členná skupina jazdcov. Po desiatich kilometroch sa situácia ukľudnila a všetko smerovalo k záveru na Jabal Al Akhdhar. 20 kilometrov pred dojazdom hliadkoval na čele tím Quick-Step Alpha Vinyl. Jazdci z Intermarché Wanty-Gobert však cítili šancu a prišli na čelo balíka. V polovici stúpania bolo v skupine favoritov približne 15 jazdcov, nechýbal tam vedúci muž poradia – Fausto Masnada (:dqt:).

Kilometer a pol pred koncom zaútočil Jan Hirt (:iwg:), chcel zužitkovať skvelú prácu svojho tímu. To sa mu napokon i podarilo a na Masnadu dokonca urobil skoro dve minúty. Čech tak potvrdil veľmi dobrú na pretekoch a dostal sa do čela priebežného poradia. Na druhého Taliana ma náskok presne jednu minútu.

Výsledky – 5. etapa Okolo Ománu 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár