Okolo Ománu 2022 1. etapa: Gavíria na úvod suverénny

1. etapa Okolo Ománu 2022 Fernando Gavíria

zdroj: © A.S.O./Oman Cycling Association/Alex Broadway

1. etapu Okolo Ománu 2022 ovládol Fernando Gavíria (:uae:), keď v záverečnom šprinte porazil Marka Cavendisha (:dqt:). Kolumbijčan sa vďaka časovému bonusu posunul i do vedenia pretekov.

Profil:

1. etapa Okolo Ománu 2022
1. etapa Okolo Ománu 2022. zdroj: tour-of-oman.com

Priebeh

Do úniku dňa si naskočila trojica jazdcov. Dostali sa tam Mohammed Al-Wahibi (Omán), Jan Dunnewind (Team Novo Nordisk) a Peio Goikoetxea (Euskaltel – Euskadi). Po tridsiatich kilometroch bol ich náskok tri minúty, no viac pelotón nepovolil. V čele bol tím Quick-Step Alpha Vinyl, ktorý pripravoval záver pre svojho lídra Cavendisha (:dqt:).

Trojica v úniku sa dnes snažila, no neprinieslo to vytúžené ovocie. Hlavný balík sa blížil a hromadný dojazd bol takmer istotou. Desať kilometrov pred cieľom už bolo po úniku a začínali sa pripravovať pozície pre šprintérov. V čele bol ako obvykle Quick-Step, no sekundoval i tím UAE. V samotnom finále to bol súboj práve šprintérov z týchto tímov. Fernando Gavíria (:uae:) bol dnes silnejší a suverénne opanoval prvú etapu. Pomohol mu hlavne skúsený rozbiehač Maximiliano Richeze (:uae:).

Video: Okolo Ománu 2022 1. etapa:

Výsledky – 1. etapa Okolo Ománu 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár