Okolo Poľska: Saganovi záver etapy nevyšiel

Okolo Poľska

zdroj: twitter.com/tour_de_pologne

Preteky Okolo Poľska majú za sebou druhú etapu. Na jazdcov dnes čakalo 142 kilometrov a záverečný šprint v meste Katovice. Túto predikciu chcela vyvrátiť štvorica jazdcov v úniku, no ich snaha skončila už 35 kilometrov pred cieľom. Po 15 kilometroch kľudu prišiel prvý útok od Daniela Ossa (:bmc:). Talian si vypracoval približne 15 seknúnd náskok, no o pár kilometrov bol znova v hlavnom balíku. O niekoľko kilometrov to Oss (:bmc:) opäť skúsil. Za jeho chrbtom vyštartoval Bob Jungels (:qst:), no ani tento útok nebol úspešný. 5 km pred páskou to na svoje ramená vzal Petr Vakoč (:qst:). Sympatický pokus ale skončil približne 900 metrov pred koncom. Na rad prišli šprintéri a príprava pozícii. Náš Peter Sagan (BOH) sa na úzkej ceste držal približne na 20 – 30 mieste. Cesta sa mu uvoľnila až 100 m pred cieľom a to bolo neskoro. Najlepšie záver zvládol Sacha Modolo (:uae:). Striebro vybojoval Danny Van Poppel (:sky:) a vyzliekol tak Tourminátora z žltého dresu. Bronzový stupienok obsadil Max Walscheid (:sun:).

Slováci na pretekoch Okolo Poľska

Na pretekoch máme dvoch zástupcov. Okrem Petra Sagana, ktorý dnes obsadil 8. mieste štartuje i Erik Baška (BOH). Ten dnes obsadil výborné 17. miesto a v celkovom hodnotení mu patrí 72. priečka.

Peter po etape povedal:

„Ako sa očakávalo, druhá etapa na Okolo Poľska sa niesla v rýchlom tempe a končila hromadným špurtom. Tím dnes pre mňa odviedol skvelú prácu, chalani vpredu ťahali, aby zachytili a kontrolovali úniky. Bohužiaľ, vo finiši ma zavreli a nemohol som sa pustiť do špurtu tak, ako som chcel. Každopádne, cítil som, že mám formu aj silné nohy, takže si do ďalších etáp určite dôverujem.“

Dojazd 2. etapy

Výsledky 2. etapy:

1.Sacha Modolo (Ita):uae:03:15:21
2.Danny Van Poppel (Ned):sky:
3.Max Walscheid (Ger):sun:
4.Boy Van Poppel (Ned):tfr:
5.Youcef Reguigui (Alg):ddd:
6.Tom Van Asbroeck (Bel):cdt:
7.Niccolo Bonifazio (Ita):bmt:
8.Peter Sagan (Svk)BOH
9.Riccardo Minali (Ita)AST
10.Nathan Haas (Aus):ddd:

Celkové poradie:

1.Danny Van Poppel (Ned):sky:06:11:27
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Sacha Modolo (Ita):uae:
4.Caleb Ewan (Aus):ors:00:00:04
5.Max Walscheid (Ger):sun:00:00:06
6.Kamil Gradek (Pol)Team Poland00:00:07
7.Nathan Haas (Aus):ddd:00:00:09
8.Wout Poels (Ned):sky:
9.Niccolo Bonifazio (Ita):bmt:00:00:10
10.Boy van Poppel (Ned):tfr:


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár