Okolo Romandie preview: Tvrdá príprava pred Girom začína

Okolo Romandie 2019

zdroj: witter.com/TourDeRomandie

V nedeľu skončilo obdobie klasík a nastal čas upriamiť pozornosť ku Grand Tour pretekom. O 12 dní štartuje prvá lahôdka z veľkej trojky – Giro d´Italia. Pred pár dňami skončili preteky Tour de Alps, kde sa predstavili mená ako Nibali (:bmt:), Hirt (AST) či Froome (:sky:). Preteky napokon ovládol mladúčký Rus Sivakov (:sky:), ktorý štýlovo ukončil éru tímu SKY. Zajtra pokračuje kolotoč World Tour podujatím Okolo Romandie. Prvenstvo tu obhajuje Primož Roglič (:tjb:), ktorý bude patriť i tento rok medzi favoritov. Slovenské farby bude reprezentovať iba Erik Baška (BOH).

Štartovať sa bude z mesta Neuchatel, koniec pretekov bude v Ženeve. Na pelotón je pripravených 6 etáp a vyše 900 kilometrov. Začínať budeme krátkym takmer 4-kilometrovým prológom, kde sa určite nebude rozhodovať o prvenstve. Druhá etapa prinesie klasikársky profil, kde nebude mať šancu čistokrvný šprintér. Profil je totiž prešpikovaný prudkými stúpaniami. To isté sa zopakuje i v ďalšej etape. Vrchárske peklo začne v štvrtej a piatej kráľovskej etape. Rozhodne sa v záverečnej individuálnej časovke, ktorá bude mať necelých 17 kilometrov.

Team Ineos

Team Sky absolvoval ako poslednú klasiku Liège – Bastogne – Liège. Oficiálne predstavenie by malo prebehnúť na Tour de Yorkshire, kde budú predstavené i nové dresy. Počas prvých etáp Okolo Romandie budú jazdci Ineos jazdiť v obyčajných čiernych dresoch s logom hlavného sponzora.

Favoriti

Medzi hlavných favoritov patrí Primož Roglič (:tjb:). Slovinec to tu pozná veľmi dobre a tento rok ma skvelú formu, keď ovládol preteky UEA tour a Tirreno – Adriatico. Časovkárske schopnosti bývalého skokana na lyžiach hovoria jasne v jeho prospech. Hlavným konkurentom bude Geraint Thomas (:ins:). Brit tu k ruke bude mať Castrovieja (:ins:) či Rosu (:ins:). Do party sa určite pridá dvojica z Katushe Zakarin (:kat:) – Špilak (:kat:). Do boja o pódium môže zasiahnúť Jan Hirt (AST), Patrick Bevin (:ccc:) či Michael Woods (:efd:).

Trasa

 

Zdroj: tourderomandie.ch

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár