Okolo Romandie: V krátkom prológu bola najlepšia dvojica Slovincov

Okolo Romandie 2019

Dnes sa začali preteky Okolo Romandie prológom. Trasa krátkej časovky merala 3,78 kilometra, išlo sa v meste Neuchâtel na severozápade Švajčiarska. V strede sa trať na 500 metrov zdvihla, stúpanie malo priemerný sklon 5,5%.

Individuálnu časovku vyhral Slovinec Jan Tratnik (:bmt:) s časom 5 minút a 06.79 sekundy. Druhý najrýchlejší bol jeho krajan a obhajca vlaňajšieho celkového víťazstva Primož Roglič (:tjb:). 29-ročný favorit sa pripravuje na preteky Giro d’Italia a od Tratnika zaostal o 39 stotín sekundy. Do jednej sekundy sa zmestil aj domáci Tom Bohli (:uae:).

Dobrý čas zajazdil špecialista Tony Martin (:tjb:) či Geraint Thomas (:ins:). Tím britského víťaza Tour de France, Ineos, dnes zažil premiéru pod novým sponzorom. Jazdci pod bývalou značkou Sky dnes obliekali prechodné dresy. Oficiálne farby tímu chemického giganta budú predstavené na Tour de Yorkshire.

Švajčiarsky majster v časovke Stefan Küng (FDJ) zaznamenal až siedme miesto. Oči viacerých fanúšikov sa upierali aj na najmladšieho jazdca vo World Tour Remca Evenepoela (:qst:), no Belgičan skončil mimo prvej päťdesiatky.

29-ročný Tratnik zaznamenal ôsme kariérne víťazstvo, ide o slovinského časovkárskeho majstra. Iba na začiatku tejto sezóny prestúpil do World Tour tímu Bahrain-Merida. Doteraz pôsobil v pro-konti celku CCC, za ktorý vyhral napríklad aj Okolo Slovenska v roku 2017.

Favorit na víťazstvo Victor Campenaerts (:lts:) stratil viac ako minút, keďže v jednej z technických zákrut spadol. Belgičan iba prednedávnom pokoril oficiálny rekord v hodinovke na dráhe.

Zajtra je na programe prvá etapa s hromadným štartom. Podobne na tom budú nasledujúce štyri etapy, v tej piatej sa opäť bude bojovať proti chronometru v časovke.

Dojazd Tratnika:

Profil:

Výsledky prológu:

1.Jan Tratnik (Slo):sun:0:05:07
2.Primoz Roglic (Slo):bmc: 0:00:01
3.Tom Bohli (Swi):lot:
4.Tony Martin (Ger):bmc:0:00:04
5.Geraint Thomas (GBr):lts:
6.Alex Dowsett (GBr):sky:
7.Stefan Küng (Swi):efd:0:00:05
8.Carlos Betancur (Col):sky:
9.Maciej Bodnar (Pol):alm:
10.Rui Costa (Por):bmt:
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár