Okolo Švajčiarska: Astana skvelou prácou pripravila Sagana o víťazstvo

Preteky Okolo Švajčiarska dnes pokračovali druhou etapou. Profil pripomínal jarnú klasiku a tak sme sa dnes mohli tešiť na atraktívné pretekanie. Začiatok i koniec bol znova v mestečku Langnau. Na jazdcov dnes čakalo 160 kilometrov a 6 stúpaní druhej kategórie, ktoré vlastne boli iba dve, no pelotón si ich zopakuje trikrát. Medzi favoritov na zisk etapy patrili Michael Matthews (:sun:) či Peter Sagana (BOH). Obaja by sa v prípade víťazstva obliekli do žltého dresu pre lídra pretekov. Do úniku dňa sa dostala štvorica Guillaume van Keirsbulck (:ccc:), Gavin Mannion (UHC Cycling Rally), Cladio Imhof (tím Švajčiarska) a Fabien Greiller (Total Direct Energie). Po 40 kilometroch etapy mali náskok 4 minúty.

V neskoršej fáze bol na čele už len osamotený jazdec domáceho Švajčiarska. Cladio Imhof si udržiaval náskok približne tri minúty, no na čele pelotónu bola Bora a pracovala na jeho znížení. 70 kilometrov pred cieľom bol náskok pod dve minúty a všetko nasvedčovalo hromadnému dojazdu. Hlavný balík nasledujúce kilometre kontroloval odstup a držala Švajčiara na dvoch minútach. Náskok klesol na 80 sekúnd aj vďaka technickým problémom Imhofa, keď dostal defekt. 37 kilometrov pred cieľom však jeho chvíle slávy skončili, keď Astana nasadila pekelné tempo. Na predposlednom stúpaní tak prišla selekcia a v hlavnom balík ostalo približne 60 ľudí. Pred záverečným stúpaním nasadil do útoku Omar Fraile (AST), doplnili ho Kasper Asgreen (:dqt:) a Roland Thalmann (tím Švajčiarska). Trojica si okamžite vypracovala náskok 30 sekúnd. Do stúpania najlepšie vstúpil Španiel a oddelil sa od dvojice prenásledovateľov. Na vrchole ho však zomlela hlavná skupina favoritov a začínalo sa od znova.

Záver

V zjazde bola hlavná skupina natiahnutá, dôležité však bolo, že tam bol i náš Peter Sagan (BOH). Len čo sa profil narovnal, tak ihneď vyštartoval Luis Leon Sanchez (AST). Španiel mal 9 kilometrov pred cieľom náskok 15 sekúnd. V skupine favoritov však spolupráca viazla a náskok sa zvyšoval. Astana tak parádne zorchestrovala dnešnú etapu a zaslúžene si šiel Sanchez (AST) pre víťazstvo. V súboji o druhé miesto bol najsilnejší náš reprezentant, no na jeho prezliekanie do dresu pre lídra to nestačilo len o sekundu. Do celkového vedenia sa posunul Kasper Asgreen (:dqt:).

Dojazd

Profil:

 

Výsledky 2. etapy:

1.Luis Leon Sanchez (Esp)AST4:01:21
2.Peter Sagan (Svk)BOH0:00:06
3.Matteo Trentin (Ita):mts:
4.Kasper Asgreen (Den):dqt:
5.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:
6.Michael Matthews (GBr):sun:
7.Omar Fraile (Esp)AST
8.Sven Erik Bystrom (Nor):ccc:
9.Nathan Haas (Aus):kat:
10.Ben Swift (GBr):ins:

Celkové poradie:

1.Kasper Asgreen (Den):dqt:4:12:16
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Rohan Dennis (Aus):bmt:0:00:01
4.Michael Matthews (GBr):sun:
5.Lawson Craddock (USA):efd:0:00:06
6.Stefan Kung (Sui)FDJ0:00:10
7.Matteo Trentin (Ita):mts:0:00:17
8.Geraint Thomas (GBr):ins:0:00:18
9.Nicolas Castroviejo (Esp):ins:0:00:19
10.Yves Lampaert (Bel):dqt:

Zdroj: tourdesuisse.ch

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár