Omloop Het Nieuwsblad 2022: Van Vleutenová porazila krajanku v dlhom šprinte

zdroj: Gomez/SprintCyclingAgency©2022

Annemiek Van Vleutenová (Movistar) ovládla ženskú edíciu Omloop Het Nieuwsblad, keď v samotnom závere udolala krajanku Deni Volleringovú (SD Workx). Holandské pódium dokonala Lorena Wiebesová (Team DSM Woman).

Annemiek Van Vleutenová (Movistar)

„Posledná šanca bola na Bosbergu, bola som prekvapená, že sa ma udržala iba jedna súperka. V závere som hovorila s Volleringovou, no nechcela sa točiť. Vravela, že má za sebou dve kolegyne. Celú moju kariéru som v takej situácii ostala kľudná. Nenervujem sa s vecami, ktoré nedokážem ovplyvniť. Išla som si svoje a chcela čo najlepší výsledok. Vedela som, že je papierovo silnejšia v šprinte. Viem však, že i ja som rýchla. Hlavne po ťažkých pretekoch, skúsila som ju prekvapiť a vyšlo to.“

Profil

Priebeh Omloop Het Nieuwsblad 2022

Do úniku dňa sa dostala šestica cyklistiek. Skupina bola v zložení Emily Newsomová (EF Education-TIBCO-SVB), Kylie Waterreusová (Lotto Soudal Ladies), Svenja Betzová (IBCT), Fien Delbaereová (Multum Accountants Ladies Cycling Team), Anastasia Carbonariová (Valcar-Travel & Service) a Laura Tomasiová (UAE Team ADQ). Ich náskok sa dostal na hranicu štyroch minút, to však bolo málo. Hlavný balík ich dostihol 40 kilometrov pred cieľom a začínalo sa odznova. Skupina favoritiek to ťahala spolu až po Bosberg. Tam nasadila 39-ročná Van Vleutenová (Movistar), udržala sa jej iba Demi Volleringová (SD Worx). Dvojica to dotiahla až do samotného záver, kde si to rozdali v šprinte.

Záver

600 metrov pred cieľom prekvapila staršia z dvojice rýchlou zákrutou a dostala sa pred mladšiu kolegyňu. Volleringová nedokázala predstihnúť Van Vleutenovú ani na cieľovej rovinke a staršia z dvojice parádnym záverom opanovala preteky. Treble Holanďaniek dokonala Lorena Wiebesová (Team DSM Woman).

Výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár