Paríž – Nice: Cortina porazil Sagana

Iván Garcia Cortina

zdroj: twitter.com/BBCSport

Dnes sa konala tretia etapa pretekov Paríž – Nice. Čakala nás najdlhšia porcia kilometrov a to 212,5. Profil bol šitý na mieru klasikárom a tak nás čakalo pekné divadlo. Do úniku dňa si naskočil osamotený Tom Devriendt (Circus-Wanty Gobert). Belgičana tak čakal veľmi dlhý deň na bicykli. Po 40 kilometroch si vypracoval pekný náskok, takmer desať minút. O 10 kilometrov však pelotón stiahol rozostup na 8 minút. Na čele hlavného balíka sedela Bora a udávala tempo.

Na vetre chceli peloton rozbiť tímy Deceuninck – Quick Step a Sunweb, ale všetko sa 26 km pred cieľom spojilo. Celá etapa sa schyľovala k hromadnému dojazdu. Najdôležitejšie udalosti sa stali 6 km pred cieľom, keď spadlo viacero jazdcov. Medzi nimi boli Niki Terpstra (Total Direct Energie) a Bryan Coquard (B&B Hotels). Neskôr v samotnej cieľovej rovinke sa pri bariére stretli Hugo Hofstetter (:isn:), Caleb Ewan (:lts:) a Sam Bennett (:dqt:), čo vyústilo do pádu Íra. Bennett, ktorý skončil na zemi, s bolesťami napokon preťal pásku.

Záver

Na cieľovej rovinke bol najrýchlejší Iván Garcia Cortina (:bmt:), ktorý v chaotickom šprinte porazil Petra Sagana (BOH). Na miernom stúpaní bol tretí Andrea Pasqualon (Circus-Wanty Gobert). Víťazný Španiel ukázal veľkú silu, keď pomerne neskoro nastúpil a dokázal to dotiahnuť až do konca. Sagan bol na jeho kolese, no v posledných 50 metroch nedokázal predbehnúť Cortinu.

Finiš

Profil

3. etapa zdroj: paris-nice.fr

 

Celkové poradie

Schachmann (BOH) si i po dnešku udržal žltý dres a pred zajtrajšou časovkou je v pozícii, kedy si svoj pravdepodobne zveľadí. Z GC favoritov dnes všetci skončili v prvej skupine a pred dôležitými etapami je ešte všetko otvorené.

Výsledky 3. etapy:

1.Ivan Garcia Cortina (Spa):bmt:5:49:55
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Andrea Pasqualon (Ita)Circus-Wanty Gobert
4.Cees Bol (Ned):sun:
5.Nacer Bouhanni (Fra)Arkea Samsic
6.Rudy Barbier (Fra):isn:
7.Anthony Turgis (Fra)Total Direct Energie0:00:03
8.Giacomo Nizzolo (Ita):ntt:
9.Mads Schmidt Würtz (Den):isn:
10.Oliver Naesen (Bel):alm:

Celkové poradie Paríž – Nice:

1.Maximilian Schachmann (Ger)BOH13:12:01
2.Giacomo Nizzolo (Ita):ntt:0:00:13
3.Jasper Stuyven (Bel):tfr:0:00:24
4.Mads Schmidt Würtz (Den):isn:0:00:25
5.Sergio Andres Higuita Garcia (Col):efd:0:00:26
6.Nils Politt (Ger):isn:0:00:28
7.Krists Neilands (Lat):isn:
8.Felix Grossschartner (Aut)BOH0:00:31
9.Vincenzo Nibali (Ita):tfr:
10.Peter Sagan (Svk)BOH0:00:36
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár