Paríž – Nice preview: Kto ovládne cestu k Azurovému pobrežiu?

zdroj: twitter.com/parisnice

V nedeľu 10. marca začínajú ďalšie preteky kalendára World Tour. Po prvých jarných klasikách príde na rad Paríž – Nice. Už ako názov napovedá, začiatok bude v Paríži a koniec v slnečnom Nice. Na jazdcov je pripravených 8 etáp a celkovo 1 206 kilometrov. Prvé tri etapy budú pre šprintérov, potom príde na rad etapa, ktorá bude pripomínať jarnú klasiku. V piatej časti pretekov si pelotón vyskúša 25-kilometrovú časovku. V siedmej sa bude rozhodovať, keďže bude v pláne Col de Turini (14,9 km, 7,3%). Po tejto previerke bude už len záverečná kratšia etapa v okolí Nice. V štartovom poli nechýba obhajca z minulého roka – Marc Soler (MOV).

Okrem boja o celkový triumf bude zaujímavý i súboj o najrýchlejšieho muža. Na štarte bude celá plejáda šprintérov, k dispozícii budú minimálne 4 etapy. Vo farbách Bory uvidíme v dobrej forme jazdiaceho Sama Bennetta (BOH), nebude chýbať ani Caleb Ewan (:lts:) či ďalší ako Fabio Jakobsen (:dqt:), Arnaud Démare (FDJ), Matteo Trentin (:mts:), Sonny Colbrelli (:bmt:), John Degenkolb (:tfr:) a Mark Cavendish (:ddd:). Pred prvým monumentom sezóny Miláno – San Remo prídu ladiť formu i klasikári. V tejto skupine jazdcov sú Michael Matthews (:sun:), Philippe Gilbert (:dqt:), Michael Valgren (:ddd:), Oliver Naesen (:alm:) či Luke Rowe (:sky:).

Favoriti

Medzi favoritov bude rozhodne patriť celý tím Movistaru. Okrem obhajcu Solera (MOV) tu majú Španieli Quintanu (MOV) či Anaconu (MOV). Silnú zostavu do Francúzska posiela i tím Mitchelton – Scott. O prvenstvo určite zabojuje Simon Yates (:mts:). K ruke mu budú Mikel Nieve (:mts:), Jack Haig (:mts:) či Esteban Chaves (:mts:). V celkovom poradí uvidíme určite vysoko domácu nádej Romaina Bardeta (:alm:). Favoritov doplní nevyspytateľný Fabio Aru (:uae:), ktorý je hladný po úspechoch.

Paríž – Nice v číslach

Trasa

 

Zdroj: paris-nice.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár