Paríž – Nice: Životný úspech 32-ročného Francúza z Direct Energie

zdroj: twitter.com/ParisNice

Dnes pokračovali etapové preteky Paríž – Nice treťou etapou. Na jazdcov čakalo 210 kilometrov a prvé stúpania. Do úniku dňa sa dostala trojica jazdcov – Jay Thomson (:ddd:), Fabien Grellier z Direct Energie a Przemyslaw Kasperkiewicz z Delko Marseille Provence. Ich náskok sa vyšplhal na hodnotu 7 minút, no ani to nestačilo a 50 kilometrov pred cieľom bola strata len 120 sekúnd. V tú dobu bol na čele už len Francúz Grellier, ktorý sa pokúšal o zázrak. Tempo na čele pelotónu udával tím Lotto Soudal, no konci balíka bol Alexander Kristoff (:uae:), ktorý mal zdravotné problémy a dnešná etapa mu „nechutila“. 35 kilometrov pred dojazdom bol Francúz pohltený pelotónom a začínalo sa od znova. O desať kilometrov neskôr boli na čele tímy Astany a Quick – Step Floors a udávali tempo.

Pri nájazde na posledné stúpanie zútočila dvojka Wellens (:lts:) a Alaphilippe (:qst:). O dva kilometre dvojicu docvakol Jakob Fuglsang (AST). Na čele sa však začalo taktizovať a čoskoro bola približne 20-členná skupina po hromade. V zjazde následne nastúpila trojica Hivert z Direct Energie, Sanchez (AST) Di Gregorio z Delko Marseille Provence. Trojica veľmi dobre spolupracovala a 8 kilometrov pred cieľom mala náskok 50 sekúnd. Za ich chrbtom sa spojili dve veľké skupiny a začali preteky s časom. Útočníci mali 5 kilometrov pred páskou náskok 55 sekúnd a vyzeralo to pre nich veľmi sľubne. Di Gregorio dvakrát v závere nastúpil, no Sanchez to musel sám doťahovať. Hivert sa skrýval za jeho kolesom a nespolupracoval. Táto taktika sa vyplatila a Jonathan Hivert zaknihoval žitovné víťazstvo. Luis Leon Sanchez (AST) sa po dnešnom heroickom výkone oblečie do žltého dresu pre lídra pretekov.

Dnešný profil

Slováci

Vo Francúzsku pretekajú aj dvaja Slováci z tímu Bora – Hansgrohe. Juraj Sagan (BOH) skončil na 111. mieste. Erik Baška (BOH) obsadil 147. priečku.

Záver

Výsledky 3. etapy:

1.Jonathan Hivert (Fra)Direct Energie05:22:49
2. Luis León Sanchez (Spa)AST
3.Remy Di Gregorio (Fra)Delko Marseille Provence
4.Arnaud Demare (Fra)FDJ00:00:38
5.Mike Teunissen (Ned):sun:
6.André Greipel (Ger):lts:
7.Magnus Cort (Den)AST
8.Matteo Trentin (Ita):mts:
9.Julian Alaphilippe (Fra):qst:
10.Felix Grossschartner (Aut)BOH

Celkové poradie:

1.Luis León Sanchez (Spa)AST13:21:55
2.Arnaud Demáre (Fra)FDJ00:00:29
3.Gorka Izagirre (Spa):bmt:00:00:36
4.Julian Alaphilippe (Fra):qst:00:00:39
5.Mike Teunissen (Ned):sun:00:00:42
6.Tim Wellens (Bel):lts:
7.Roman Kreuziger (Cze):mts:
8.Heinrich Haussler (Aus):bmt:00:00:44
9.Felix Grossschartner (Aut)BOH
10.Ion Izagirre (Spa):bmt:

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár