Paríž-Roubaix 2020 zrušené

Paríž - Roubaix 2020
Paríž-Roubaix 2020 zrušené

zdroj: facebook.com/parisroubaix

Preteky Paríž-Roubaix 2020 sú zrušené. Organizátor ASO to práve oznámil prostredníctvom tlačovej správy. Kocková klasika sa mala konať 25. októbra 2020. Dôvodom zrušenia sú sprísnené opatrenia vo Francúzsku kvôli pandémii koronavírusu. Tam je situácia v posledných dňoch kritická.

„Na požiadavku Prefektúry Nord, Prefektúry Hauts de France a po oznámení ministra zdravotníctva Oliviera Vérana, ktorý dal okolie Lille do zóny maximálneho rizika, sa 118. ročník Paríž-Roibaix a 1. edícia Paríž-Roubaix Femmes [ženská verzia], nebudú organizovať. Preteky boli už tak preložené z 12. apríla kvôli bezpečnostným opatreniam z jari kvôli šíreniu COVID-19. Chceli by sme poďakovať komunitám a partnerom, ktorí nás podporovali. Na kockách sa uvidíme 11. apríla 2021, aby sme oslávili jeden z najväčšich monumentov vo svete cyklistiky,“ stojí v tlačovej správe.

Naposledy sa Paríž-Roubaix známe svojimi brutálnymi cestami s dlažobnými kockami – tvz. pavé – zrušila v roku 1942. Dôvodom bola Druhá svetová vojna.

Paríž-Roubaix 2020 mal vytvoriť jeden z najväčších dní v cyklistike. V nedeľu 25. októbra sa popri „kráľovne klasík“ mala konať posledná etapa Giro d’Italia a kráľovská horská etapa Vuelta a España. Sezónu monumentálnych klasík ukončí Okolo Flámska 18. októbra. Opatrenia v Belgicku zatiaľ nie sú tak tvrdé, a aspoň jedna veľká kocková klasika sa konať bude.

Už predtým boli zrušené etapy BinckBank Tour v Holandsku, ktoré tiež zavádza opatrenia. Najväčšie podujatie roka Tour de France sa konalo v septembri, čo aspoň čiastočne zachránilo sponzorov a ich udržanie v cyklistike.

Poslednú edíciu Paríž-Roubaix vyhral Philippe GilbertPeter Sagan túto klasiku vyhral v roku 2018.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár