BinckBank Tour zrušilo etapy v Holandsku pre COVID-19

Články

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Je isté, že zajtrajšia časovka a piatková štvrtá etapa BinckBank Tour 2020 budú zrušené. Etapy konajúce sa v Holandsku nemôžu prebehnúť kvôli sprísneným opatreniam proti COVID-19 v krajine. Pokračovať sa bude vo štvrtok v plánovanej tretej etape na belgickom území. Štvrtá etapa v piatok bude náhradnou individuálnou časovkou v Belgicku.

Zrušená bola aj klasika Amstel Gold Race.

Holandsko sprísnilo opatrenia: v nasledujúcich troch týždňoch by na športových podujatiach nemali byť prítomná diváci. Ďalej treba brať na vedomie počet ľudí, ktorí sa môže na jednom mieste stretnúť. Cyklistické preteky kategórie World Tour neprajú hygienickým podmienkam. Starostovia miest Sittard-Geleen, Terneuzen a Vlissingen, ktoré hostia holandské etapy BinckBank Tour, nevideli inú možnosť, ako zrušenie pretekov.

„Je to bolestivé rozhodnutie, ale nevyhnutné pre zabránenie šíreniu vírusu,“ povedal starosta obce Vlissingen Bas van den Tillaar.

„Bohužiaľ sme museli urobiť toto ťažké rozhodnutie, akokoľvek sme chceli, aby sa toto podujatie v istej miere konalo,“ hovorí jeho kolega Hans Verheijen z obce Sittard-Geleen. Oboch cituje Sporza, ktorá prišla s informáciou, ktorú neskôr potvrdili organizátori.

„Súvisí to so situáciou v Holandsku. Verejné zdravie je pre nás na prvom mieste a už sme prijali veľa opatrení. Napríklad nemali sme ani žiadnych divákov na štarte a na konci prvej etapy. Je to obzvlášť nepríjemné, že sa to ohlásilo takto neskoro večer, kedy sú už jazdci v posteliach,“ za organizátorov hovorí Gert Van Goolen.

Očakáva sa, že v stredu 30. septembra sa rozhodne aj o holandskej klasike Amstel Gold Race.

Prvú etapu BinckBank Tour vyhral Jasper Philipsen (:uae:). Pred koncom v nej spadol aj favorizovaný klasikár Oliver Naesen (:alm:) a do cieľa šliapal iba s jednou nohou. Jeho zdravotný stav bude známy v ďalších hodinách.

Článok budeme aktualizovať. (Posledná aktualizácia: 30.9.2020 – 18:52)

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár