Amstel Gold Race 2020 zrušený kvôli koronavírusu

Články
Amstel Gold Race 2020 sa nekoná

zdroj: FB/Amstel Gold Race

Klasika Amstel Gold Race 2020 sa tento rok nekoná. Jediná holandská jednodňovka doplatila na sprísnené hygienické opatrenia v krajine počas druhej vlny pandémie COVID-19. Amstel Gold Race 2020 sa mal konať 10. októbra. Na tento dátum bol preložený z 19. apríla, rovnako kvôli koronavírusu.

„V pondelok vláda podnikla také opatrenia, ktoré znemožnili usporiadanie pretekov v tomto roku. Bezpečnostná rada regiónu povedala, že preteky nebudú,“ povedal riaditeľ pretekov Leo van Vliet. „Uplynulé mesiace boli veľmi intenzívne. Koronavírus už tak sťažil usporiadanie Amstel Gold Race. Dlho sme na pretekoch pracovali, aby sme usporiadala preteky nedotknuté pandémiou.

V posledných týždňoch sme však pochopili, že prechod cez Južný Limburg cez 10 obcí sa nedá uskutočniť. Pracovali sme preto na novom pláne s menšou trasou 16,9 km. Trať a jej okolie by bolo uzavreté pre verejnosť, aby sa dodržala vzdialenosť 1,5 metra medzi ľuďmi. Podmienka ‚žiadne publikum‘ sa však nedala splniť, starostovia obcí nevedeli jej splnenie zaručiť. Nemôžeme urobiť nič iné, ako len rešpektovať rozhodnutie. Na budúci rok sa vrátime s fantastickými pretekmi.“

Už v stredu boli zrušené holandské etapy na BinckBank Tour a podujatie sa presunie výhradne do Belgicka, kde sú opatrenia miernejšie. Z trojice ardenských klasík, do ktorých prakticky zapadá aj Amstel Gold Race, sa dnes konal Valónsky šíp. V nedeľu je na programe monument Liège – Bastogne – Liège.

Zdroj: sporza

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár