Pascal Ackermann podľa Ralpha Denka príde o Tour de France

Tour de France 2021
Pascal Ackerman Maximilian Schachmann BORA - hansgrohe

zdroj: (c) A.S.O./Fabien Boukla

Šéf nemeckého tímu BORA – hansgrohe Ralph Denk nie je spokojný s výsledkami svojho tímu. Pascal Ackermann (BOH) v tejto sezóne ešte nevyhral a môže prísť o účasť na Tour de France. Na francúzske preteky sa nepozrie Maximilian Schachmann (BOH), ktorý sa bude pripravovať na olympiádu. Peter Sagan (BOH) sa predstaví na Giro d’Italia a následne rozhodne o svojom ďalšom programe smerom k Tour i olympijským hrám.

„Nie sme spokojní s výsledkami Pascala Ackermann. Asi neuspokojím nemeckých fanúšikov so zostavou na Tour de France, ale musím brať ohľad na formu a výkonnosť pretekárov,“ povedal Ralph Denk podľa Westfälische Nachrichten.

Pascal Ackermann bol zatiaľ len na dvoch Grand Tours

Pascal Ackermann patril v posledných rokoch k najlepším šprintérom na svete. Vyhral dve etapy pri svojich debutoch na Giro d’Italia a Vuelta a Espaňa. S pochybami jeho tímu nad jeho formou nemusí dostať šancu podobný úspech zopakovať na tohtoročnej Tour. 26-ročný Ackermann momentálne trénuje na ostrove Mallorca. V tejto sezóne skončil osemkrát v top 10 šprintérskych etáp, z toho zaznamenal štyri pódiové umiestnenia. Svoje špurty začínal väčšinou príliš skoro.

Nádej Nemecka na júlovej Tour bude držať Lennard Kämna (BOH), ktorý vo Francúzsku vlani vyhral 16. etapu. Pretekať o celkové poradie by si mal vyskúšať Holanďan Wilco Kelderman (BOH).

Ďalší nemecký jazdec v tíme Emanuel Buchmann (BOH) bude lídrom zostavy na talianskom Gire, ktoré štartuje 8. mája.

Schachmann bez Tour de France

Celkovo má tím na konte iba tri triumfy, na pretekoch Okolo Katalánska vyhral 5. etapu Lennard Lämna a 6. deň ovládol Peter Sagan. Nemec Max Schachmann v tejto sezóne vyhral preteky Paríž – Nice. Schachmann bol zároveň tretí na náročnej klasike Amstel Gold Race a desiaty na Valónskom šípe.

„Jasné, že by som chcel ísť na Tour de France, ale s tímom sme sa dohodli, že sa zameriame na olympijské hry, Vueltu a jesenné klasiky,“ reagoval Schachmann na svoju neúčasť na Tour.

Schachmann v nedeľu povedie tím na Liége-Bastogne-Liége. Patrí k favoritom na víťazstvo na najstaršom belgickom monumente.

„Ak v nedeľu nepríde víťazstvo, nebudeme úplne spokojní s našou klasikárskou sezónou. Ale boli to veľmi náročné týždne. Pred sezónou ôsmi jazdci mali vážnu dopravnú nehodu, Peter Sagan zápasil s koronavírusom a karanténa tímu pred Okolo Flámska tiež nebpomohla,“ popísal Ralp Denk doterajší priebeh sezóny pre BORA – hansgrohe.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár