Zmeny v cyklokrose. Lefevere a Quick-Step získajú tím Tormans

Cyklokros

zdroj: Alessandro Volders / @cyclingmedia_agency

Cyklokrosový tím Tormans CX sa oddelí od tímu Intermarché-Wanty Gobert. Od nového roka bude patriť pod World Tour tím Quick-Step Alpha Vinyl, ktorého manažérovi Patrickovi Lefeverovi sa rozšírili možnosti.

O správe informujú belgické noviny Het Nieuwsblad.

Za cyklokrosový tím Tormans CX jazdia Quinten Hermans či Corné van Kessel. Tím ponúka aj mladíkov. Joran Wyseure a Emiel Verstrynge ovládli nedávne majstrovstvá sveta v cyklokrose do 23 rokov. Po presune tímu by mali viacerí jazdci dostať šancu jazdiť na ceste.

Tormans už nenašiel spoločnú reč

Manažér cyklokrosového tímu Jan Tormans sa vyjadril, že s tímom Intermarché-Wanty Gobert už nezdieľajú spoločné názory ohľadom dlhodobej spolupráce.

Zmena sa deje aj vzhľadom na to, že od roku 2023 bude sponzorom tímu Quick-Step Alpha Vinyl spoločnosť Soudal. Jej zakladateľ Vic Swerts je už teraz obchodným partnerom Tormansa. Belgický výrobca stavebnej chémie by sa rád objavil aj ako sponzor cyklokrosu, ktorý je v Belgicku nesmierne populárny.

Quinten Hermans či Zoe Backstedt v hre

Zmenou by mohol veľmi kvalitný Quinten Hermans prestúpiť z Intermarché-Wanty Gobert do Quick-Step Alpha Vinyl bez toho, aby sa mu narušilo cyklokrosové zázemie. Belgičan sa v poslednej sezóne ukázal viacerými kvalitnými výkonmi na ceste. Šiesty bol na Okolo Valónska, v ardenských klasikách sa umiestnil v top 20.

Rovnako sa črtá aj prípadný ženský projekt. V štruktúrach Tormans CX sa nachádza aj juniorský tím Acrog-Tormans Balen BC, v ktorom jazdí Britka Zoe Backsted, majsterka sveta juniorov na ceste aj v cyklokrose. Už teraz je tím užšie spojený s holandským ženským tímom NXTG.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár