„Peter Sagan je v jeseni svojej kariéry. Oplatí sa ho udržať?“: Ralph Denk váha

zdroj: twitter.com/BORAGmbH

Peter Sagan a tím BORA – hansgrohe sa ešte nedohodli na novej zmluve. Súčasná končí Slovákovi na konci roka 2021. Šéf tímu Ralph Denk hovorí, že rozhodnutie padne v apríli. Sú to len mediálne hry, alebo sa množstvo sponzorov a partnerov so Saganom presunú do iného tímu?

„Momentálne rokujeme s Petrom. Výsledok je neistý,“ povedal Ralph Denk podľa nemeckého webu radsport-news.com.

„Sme mu veľmi vďační za to, čo pre nás urobil. Sponzori boli dosť zviditeľnení. Ale Sagan vstupuje do jesene svojej kariéry. A je jedným z najlepšie platených jazdcov pelotónu. Oplatí sa ho udržať?“

Denk hovorí o tom, že v prípade odchodu Sagana by vybudoval tím z mladších jazdcov.

Reklama

„Ak Peter neostane, máme šancu vytvoriť vlastnú hviezdu. To by bol zaujímavý príbeh. Možno Nemci Lennard Kämna alebo Maximilian Schachmann sú dobrí kandidáti. Nechám sa prekvapiť,“ navrhol Denk.

Pred týždňom vyšla správa, že nemeckí majitelia firmy BORA chcú ďalšie veľké meno – Remca Evenepoela z  tímu Deceuninck – Quick-Step. Prestup do Bory však vyzerá nereálny.

„Momentálne sú v pelotóne piati výnimoční jazdci, víťaz Tour Tadej Pogačar, Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe a Egan Bernal. Bol by som zlým šéfom tímu, ak by som si neprial jednu z týchto hviezd v mojom tíme. Ale momentálne nevidím príchod ani jedného z nich, či už kvôli ich zmluvám, alebo ich vlastnému prístupu k cyklistike,“ ozrejmil Denk.

Slovák Peter Sagan pôsobí v nemeckom tíme od začiatku roka 2016, kedy prestúpil z tímu Tinkoff. Dôležitým prvkom bola spolupráca s výrobcom bicyklov Specialized a značkami Sportful alebo 100%. Doteraz získal Sagan 38 víťazstiev a jeden titul majstra sveta vo farbách Bory. Dúhový dres s tímovými sponzormi nosil dva roky.

Najväčším víťazstvom počas rokov je zatiaľ triumf na Paríž – Roubaix 2018 a dokopy päť etáp na Tour de France a jedna na Giro d’Italia.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár