Peter Sagan o silnej konkurencii: Porazím ich, keď sa zotavím

Peter Sagan o silnej konkurencii

zdroj: Marco Alpozzi - LaPresse

Peter Sagan o silnej konkurencii hovorí, že ju porazí, až sa zotaví z COVID-19. V 2. etape Tirreno – Adriatico 2021 na 133. mieste, keď nedokázal udržať tempo s pelotónom 45 km pred cieľom. Pred piatkovou etapou pripomína, že po prekonaní COVID-19 má ešte dlhú cestu, aby sa zotavil.

„Či som optimistický o mojej forme? Veď vidíte, že tu nie som na to, aby som víťazil,“ povedal Sagan v piatok v Monticiano.

„Bolo to ťažké obdobie, musím nabrať pretekárske kilometre,“ pokračoval.

Novinári sa taktiež nevyhli otázke o súčasne najlepších cyklistoch sveta – Woutovi van Aertovi, Mathieu van der Poelovi a Julianovi Alaphilippovi. Nebyť koronavírusu, Slovák by s nimi mohol bojovať v plnej forme.

„Tak, mal som problémy s covidom. Sú to pre mňa prvé preteky, prvé kilometre po troch týždňoch mierneho tréningu. Porazím ich, keď sa zotavím,“ povedal Peter Sagan o silnej konkurencii.



Peter Sagan začal na bode nula

Peter Sagan v utorok priznal pre Gazzetta dello Sport a Cyclingnews, že kvôli koronavírusu stratil celú základnú prípravu, ktorú v zime získal. Na Gran Canarii, kde sa nakazil, strávil mesiac a pol. Zmeškal vysokohorský tréning a s tímom sa rozhodli ísť pretekať. Najprv musel Slovák podsúpiť vyšetrenia pľúc a srdca, ktoré mu zjavne dovolili pretekať už teraz.

Koronavírus mal spolu s bratom Jurajom Saganom a Erikom Baškom. Tí ešte nepretekajú a do hry sa pravdepodobne dostanú až na menších belgických pretekoch v ďalšom mesiaci.

V prvej etape Tirreno – Adriatico 2021 začal Sagan sľubne. V ľahkej rovinatej etape sa v závere dokázal pohybovať vpredu a nasledovať šprintérske vlaky. Doplatil na zlý výber miesta, z ktorého ho ostatní jazdci pri otvorení šprintu zatvorili a skončil jedenásty.

V piatok je na programe klasikárska etapa s technickým finále s falošnou rovinkou.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár