Peter Sagan odstúpil z Tour de France 2021. Má zdravotné problémy

Tour de France 2021
Peter Sagan Tour de France 2021

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

Peter Sagan (BOH) končí na Tour de France 2021. Slovák má problémy s kolenom, ktoré si poranil v páde v tretej etape. Pred štvrtkovou 12. etapou to oznámil priamo v štartovom meste Saint-Paul-Trois-Châteaux.

V predošlej, vrchárskej 11. etape mu podľa vlastných slov koleno opuchlo a začalo ešte viac bolieť. V prvých dvoch etapách Sagan na popredné priečku nesiahal, ale keď sa prišlo na rovinatú skúšku, nachádzal sa vpredu. V treťom dni však v poslednej zákrute spadol po kontakte s Calebom Ewanom (:lts:). Austrálčan preteky opustil pre zlomenú kľúčnu kosť ihneď, Sagan pokračoval.

„Nie je to veľmi pekné, že takto odstupujem,“ hovoril Sagan na štarte 12. etapy. Po zraneniach z tretej etapy sa to zlepšovalo, ale po tom, čo som si buchol koleno o riadítka pri šprinte, mi koleno opuchlo a nemôžem ohnúť nohu. Som taktiež smutný pre môj tím, mal som ešte pomáhať Wilcovi Keldermanovi v dnešnej [12.] etape. Nedá sa nič robiť, musím si odpočinúť a zotaviť sa a pripraviť sa na olympiádu.“

Sagan sa postavil na štart štvrtej Grand Tour v priebehu jedného roka. V septembri a októbri sezóny 2020 absolvoval Tour i Giro d’Italia. V máji zas získal na Giro d’Italia cyklámenový dres a vyhral jednu etapu.



Peter Sagan si pri šprinte opäť udrel koleno

„Peter utrpel zranenie v 3. etape, kde si poranil bok a koleno. Reťaz mu zobrala kožu z kolena, kde sme sa obávali infekcie. Nanešťastie utrpel ešte jeden náraz toho istého kolena a rana na koži sa znovu otvorila. Dostane najlepšiu možnú liečbu, vrátane antibiotík a v ďalších dňoch uvidíme, ako na tom bude,“ povedal podľa Velonews tímový lekár Christopher Edler.

Najlepším umiestnením 31-ročného Slováka ostane piate miesto hneď deň po jeho páde vo vysokej rýchlosti. Najprv sa zdalo, že Sagana budú limitovať iba početné modriny a odreniny na boku tela. Nakoniec sa však ozvalo aj koleno. S lekármi tímu BORA – hansgrohe sa zhodli, že nebudú zbytočne riskovať, aby neovplyvnilo ďalšie ciele sezóny.

V septembri sa konajú majstrovstvá sveta na klasikárskej trati v Leuvene, o dva týždne neskôr je na programe presunutá klasika Paríž – Roubaix. Aj napriek slabším výsledkom z klasík v posledných dvoch rokoch je Sagan aj s predstihom považovaný za veľkého kandidáta na titul.

Zároveň sa počas Tour de France začali potvrdzovať špekulácie o Saganovom prestupe do francúzskeho Pro tímu TotalEnergies. Denník Gazzetta dello Sport alebo portál Wielerflits označil prestup sa takmer hotovú vec. Oficiálna formalizácia prestupu sa však môže odohrať až po 1. auguste.

Peter Sagan Tour de France 2021:

  1. etapa – 73. miesto
  2. etapa – 100. miesto
  3. etapa – 80. miesto
  4. etapa – 5. miesto
  5. etapa – 106. miesto
  6. etapa – 5. miesto
  7. etapa – 119. miesto
  8. etapa – 124. miesto
  9. etapa – 111. miesto
  10. etapa – 8. miesto
  11. etapa – 140. miesto

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár