Podľa Thijsa Zonnevelda bude Sagan pokračovať v TotalEnergies

Prestupy
Peter Sagan Okolo Flámska 2021

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

Holandský novinár Thijs Zonneveld sa vo svojom nedávnom podcaste vyjadril, že Saganov prestup do TotalEnergies je hotovou vecou. Špekulácie ohľadne prestupu do francúzskej stajne už nejakú dobu kolujú v kuloároch, no 2-ročný kontrakt je už vraj podpísaný. Hlavným bodom, ktorý toto spojenie podporuje je koniec zmluvy s dodávateľom bicyklov Wilier Triestina. Specialized platí väčšinu platu nášho reprezentanta a tak sa núka spojenie s TotalEnergies.

TotalEnergies súhlasí s príchodom podporného tímu okolo Sagana, teda jeho brata Juraja a Daniela Ossa. Okrem cyklistov to budú i dvaja tréneri, mechanici a vlastný mediálny agent. Nesmieme zabudnúť ani na jeho verného fyzioterapeuta Maroša Hlada či športového riaditeľa Jána Valacha. Celkovo by to malo byť až 11 ľudí.

Prestupy cyklistov sa oficiálne ohlasujú a uzatvárajú od 1. augusta. Saganovi končí na konci sezóny zmluva s nemeckým tímom BORA – hansgrohe. Noviny, ktoré prišli ako prvé s možným spojením Sagana a belgického tímu, citujú, že šéf manažér stajne Quick-Step Patrick Lefevere nesúhlasil s požiadavkami Slováka. Nesúhlasil s tým, aby do tímu prišiel celý podporný tím Sagana.

Sagan do TotalEnergies

Thijs Zonneveld je 40-ročný holandský novinár a bývalý cyklista. Svoje najlepšie roky strávil v tímoch Cyclingteam Löwik-Tegeltoko,  Discovery Channel–Marco Polo a Parkhotel Valkenburg Continental Team.

Thijs Zonneveld a jeho podcast (v holandčine)

Reklama
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár