Peter Sagan mal pod vplyvom alkoholu incident s políciou, ospravedlnil sa

Peter Sagan opitý

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

Podľa francúzskeho denníka Nice-Matin mal Peter Sagan v apríli tohto roka potýčku s policajnou hliadkou v Monaku. Incident sa skončil pokutou.

Slovenský cyklista mal byť v aute s bratom Jurajom, ktorý šoféroval. Obaja porušili nočný zákaz vychádzania, ktorý 25. apríla platil.

Denník uvádza, že po zastavení došlo k potýčke. Údajne opitý Peter Sagan odmietal vystúpiť z auta a fyzicky sa bránil. Jednému policajtovi podľa francúzskeho periodika poranil ruku. Ako ďalej Nice-Matin uvádza, Sagan neskôr svoj hnev vysvetľoval strachom, že ho policajti pošlú na očkovanie.

AKTUALIZÁCIA 22.11 16:25 – Peter Sagan sa ospravedlnil prostredníctvom sociálnych sietí:

Sagan len vo februári prekonal koronavírus, očkovanie proti Covid-19 sa mu vtedy ani neodporúčalo. Trojnásobný majster sveta si z neho veľa nepamätá a ospravedlnil sa. Celý incident sa skončil pokutou 5100 eur. Z toho sto zaplatil za porušenie zákazu vychádzania a päťtisíc za nerešpektovanie polície. Právnici slovenského cyklistu jednali o zrušenie prípadu, Sagan tak musí zaplatiť ďalších 1500 eur poškodenému.

Nalini - procycling

Podľa denníka Monaco-Matin sa obhajcovia odvolali na nesprávne zaobchádzanie so Saganom: „Nebolo v tom žiadne rušenie verejného poriadku. Náš klient bol niekoľko hodín bez právnika. O skutočnosti sa dozvedel až dve a pol hodiny po zadržaní. Bol na ceste domov a rozčúlil sa, keď mal byť odvezený do nemocnice v Monaku,“ uviedla advokátka Maeva Zampori.



Zdroj: Het Niewusblad, Nice-Matin

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár