Peter Sagan po Okolo Flámska: Nemal som formu na stíhanie útokov

Okolo Flámska 2021
Peter Sagan olympisjké hry

zdroj: © BORA - hansgrohe / Bettiniphoto

Peter Sagan nebol na klasike Okolo Flámska 2021 medzi najlepšími. Nedokázal reagovať na dôležité útoky favoritov a skončil na 15. mieste. V šprinte zadnej skupiny bol však najrýchlejší, ale skončil mimo top 10. Vyhral Dán Kasper Asgreen z Elegant – Quick-Step.

„Dalo sa čakať, že Okolo Flámska sa pôjde veľmi rýchlo a tvrdo. Mali sme silný tím, chcel by som sa im poďakovať za odvedenú prácu. Avšak, prišli rozhodujúce útoky a moja forma ešte nie je na takej úrovni, aby som dokázal na ne reagovať či ich stíhať,“ znie v tlačovej správe tímu.



Sagan síce vyhral etapu na Okolo Katalánska, ale jeden z najťažších monumentov je iná výkonnostná trieda. Víťaz z roku 2016 doplatil na značne poznačenú prípravu sezóny ovplyvnenú koronavírusom.

„Musím ešte dosť pracovať, aby som sa dostal na úroveň pred nakazením sa Covid-19,“ uzavrel 31-ročný Slovák.

Peter Sagan šprintuje po 15. miesto na Okolo Flámska (video):

Nemusíme sa vyhovárať

Burghardt zaútočil ešte pred šprintom. © BORA – hansgrohe / Bettiniphoto

Ani nová akvizícia tímu, Nemec Nils Politt, neoslnila. Pri svojej premiére na monumente bol 26-ročný druhý muž Paríž – Roubaix dokonca vo väčších problémoch s tempom ako Sagan.

Najlepšie skončil veterín tímu Marcus Burghardt – na 14. mieste. Pri svojej rekordnej 16. účasti. Najlepšie skončil v 7., a to v roku 2009.

„Asi nemôžeme hľadať výhovorky, proste sme neboli dostatočne silní. Naša príprava na preteky nebola ideálna, ale tím nášho kalibru by mal mať aspoň jedného jazdca v hlavnej stíhacej skupine, čo sa nestalo,“ povedal športový riaditeľ BORA – hansgrohe Enrico Poitschke.

„Môžme sa odraziť od práce, ktorú každý podal do méty 80 km do cieľa. Každý pracoval dobre, Daniel Oss nasledoval nebezpečne vyzerajúce útoky, Lukas Pöstelberger podal fantastický výkon v prvých 150 km. V záverečných kilometroch naši lídri však nemali nohy.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár