Peter Sagan po Tirrene: Van der Poel ho udivuje. Ciele Giro a Tokio

Peter Sagan po Tirrene

zdroj: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Peter Sagan (BOH) po Tirrene pokračuje na Miláno – San Remo a Okolo Katalánska. V prvých pretekoch sezóny mu chýbala forma a dvakrát skončil v top 15. Ďalej potvrdzuje, že jeho cieľom je Giro d’Italia, ale od toho je ešte ďaleká cesta. Teraz musí nabrať kilometre.

„Mám málo pretekov za sebou, Okolo Katalánska slúžia ako príprava. Sezóna už začala, ale určite budem späť. Tu na Tirrene som odviedol dobrú prácu a som pripravený urobiť ďalší krok,“povedal Peter Sagan po Tirrene o svojej príprave novinárom pred poslednou etapou talianskych pretekov.

„14 dní som skoro nič nerobil. Lekári to nechceli, než som podstúpil kontrolu srdca a nejaké vyšetrenia,“ objasnil trojnásobný majster sveta.

Pokračuje v Katalánsku, potom klasiky

„Zvolili sme si Okolo Katalánska. Nebudem na E3 SaxoBank Classic ani Gent-Wevelgem, ale dúfam, že na Okolo Flámska a Paríž-Roubaix budem v lepšej kondícii,“ hovorí Peter Sagan v rozhovore pre Bici Pro. „Ak sa nič nezmení a zlepší sa mi zdravotná kondícia, Giro d’Italia je mojím prvým veľkým cieľom. Na vlaňajšie etapové víťazstvo nemôžem zabudnúť.“

Hovorí o svojom takpovediac epickom etapovom triumfe. Išlo o vydreté víťazstvo v 10. etape. Sagan bol pred Tortoreto celý deň v úniku a išla sa poriadne rýchla etapa.

„Rozmýšľal som nad tým, prečo prišlo tak málo víťazstiev. Každým rokom je to čoraz ťažšie a treba sa and tým povzniesť,“ pokračuje Slovák.



Cieľom Tokio

„Určite chcem ísť do Tokia na olympijské hry. Tour de France budem robiť s viacerými otázkami. Uvidíme, či dokončím celú Tour, alebo ju po niekoľkých etapách opustím, aby som si lepšie zvykol na posun času v Japonsku.“

Ale vrchárska trasa Saganovi vôbec nevyhovuje. Pod sopkou Fudži sú favoritmi ľahší pretekári s lepšou históriu na dlhých kopcoch. „Viem o tom, ale chcem tam byť,“ jasne potvrdil 31-ročný Žilinčan.

Novodobí Saganovia

Sagan, nie svojou zásluhou, ale okolnosťami, nie je na svojej najlepšej úrovni. Už na jar 2019 ho pozastavila črevná chrípka, o rok neskôr lockdown a tentokrát to bol COVID-19. Medzitým sa na cyklistickej scéne na jeho mieste usadili noví jazdci, ktorí rovnako bažia po víťazstvách, ako on sám pár mesiacov dozadu.

„Pogačar je veľmi silný, Van der Poel ma udivuje. Ak mám byť úprimný, v pelotóne sa s ním veľmi často nerozprávam. Mám s ním však lepší vzťah ako s Van Aertom,“ povedal Sagan na margo silnej cyklokrosovej dvojice, ktorá momentálne vládne svetu. Peter nezabudol na výmenu názorov, ktorú mali s Woutom van Aertom v 11. etape Tour de France. Peter Sagan sa na neho natlačil popri bariére, za čo bol neskôr penalizovaný. Van Aert neudržal emócie na uzde a v cieli si údajne vymenili zopár nadávok.

Na scéne sa nachádza aj mladý Remco Evenepoel (:dqt:), ktorý sa dostáva z ťažkého zranenia panvy.

„Pred dvoma rokmi v Argentíne sme spoločne štartovali sezónu. Jeho narodeniny sú desať dní pred mojimi, ale sú oddelené desiatimi rokmi. Z mnohých mladíkov, je to on, kto sa mi charakterom najviac podobá. Hovorí veľa a je ho počuť,“ vyjadril sa Peter Sagan o Evenepoelovi.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár