Peter Sagan pred Tirreno – Adratico: Nedávam si ciele, uvidíme aká bude forma.

Tirreno-Adriatico 2022 Peter Sagan

zdroj: © Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Peter Sagan (TotalEnergies) sa už dnes predstaví na pretekoch Tirreno – Adriatico. Jeho doterajšia sezóna bola poznamenaná chorobami. V januári prekonal druhýkrát Covid-19, stále sa zotavuje z chrípky. Za sebou má preteky Tour des Alpes Maritimes et du Var, kde zbieral hlavne kilometre. Tieto preteky ovládol vrchár Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), Slovák sa následne predstavil na otvorení klasikárskej sezóny. Na pretekoch Omloop Het Nieuesblad a Kuurne-Brusel-Kuurne však nezaznamenal výrazný výsledok.

Nalini - procycling

Pred pretekmi dvoch morí sa zúčastnil tlačovej konferencie. Na nej odpovedal novinárom na otázky ohľadne svojej formy, zdravia a ambícii na pretekoch. Novinári nezabudli ani na kauzu svojho tímového kolegu Alexandre Genieza.

Peter Sagan (TotalEnergies)

„O prípade Alexandre Genieza neviem nič. Treba sa pýtať Jean-Renea [športový riaditeľ] a určite vám odpovie. Môj názor na násilie na ženách je jasný – odsudzujem to. V januári som prekonal znova Covid-19, aktuálne mám chrípku. Už to pomaly končí, preto dúfam v dobré výsledky na Tirrene. Nedávam si ciele, uvidíme aká bude forma. Reálny štart sezóny začína práve teraz. V Taliansku a na Paríž – Nice. Nasledovať bude Miláno – San Remo a belgické klasiky. Tieto preteky sú cieľom pre každého, i pre mňa. Ostáva len pretekať ďalej, zbierať kilometre a ladiť formu.“

Slovák by sa mal predstaviť i na ďalších pretekoch v Taliansku. Pred Miláno – San Remo by mal absolvovať i preteky Miláno – Turín. Následne by sa mal sťahovať do Belgicka, kde ho bude čakať Okolo Flámska.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár