Peter Sagan si pripísal ďalší skvelý výsledok (4 dni Dunkerque 2023)

4 dni Dunkerque 2023

zdroj: https://twitter.com/TeamTotalEnrg/status/photo/1

4. etapa pretekov 4 dni Dunkerque, na ktorých sa Peter Sagan vrátil späť do pretekárskeho kolotoča, finišovala hromadným šprintom. V ňom bol najrýchlejší Olav Kooij (TJV), ktorý na druhé miesto odsunul Gerbena Thijssena (ICW). Peter Sagan si pripísal ďalší skvelý výsledok, došprintoval na 6. mieste a v celkovej klasifikácii sa drží v top 10. 

4 dni Dunkerque 2023 – doterajší priebeh

Profil 4. etapy:

https://www.procyclingstats.com/race/4-jours-de-dunkerque/2023/stage-4/today/profiles

Peter Sagan (TotalEnergies) sa do pretekárskeho kolotoča vrátil na pretekoch 4 dni dunkerque na severe Francúzska. Naposledy štartoval v polovici apríla na monumente Paríž – Roubaix, z ktorého od sanitka odviezla do nemocnice kvôli otrasu mozgu.

V prvej etape trojnásobný majster sveta finišoval na 10. mieste, ktoré vybojoval po aktívnej jazde v priebehu etapy. Následne v druhej etape si pripísal svoj druhý najlepší výsledok v aktuálnej sezóne – štvrté miesto. To, že sa slovenský Tourminátor vrátil späť v sľubnej forme s ohľadom na blížiacu Tour de France, potvrdilo aj 11. miesto v časovke jednotlivcov. Tú Peter po dlhšej dobe odjazdil vo vysokom tempe, bojujúc o umiestnenie v top 10 celkového poradia. Vo 4. etape finišoval na 6. mieste a v celkovom poradí mu patrí 8. miesto so stratov 18 sekúnd na priebežne vedúceho klasikára Kaspera Asgreena (SOQ).

Ešte 2 etapy

Do konca podujatia zostáva odjazdiť ešte dve etapy. Obe etapy sú profilovo vhodné pre šprintérov a klasikárov. konkrétne zajtrajšia 5. etapa by mala mať podobný záver ako etapa s poradovým číslom 2. V 6. etape sa očakáva súboj šprintérov.

4. etapa 4 dni Dunkerque 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe 14. etapa Gira.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár